2010. okt 27.

Az egri vasúti közlekedésről

írta: szénhidra
Az  egri vasúti közlekedésről

Részlet az LMP egri csoportjának 2010. évi önkormányzati választási programjából:

Három tengely koncepciója

Vasúti tengely: A jelenleg működő autós észak déli tengely(ek) mellett középtávon szeretnénk elérni, hogy az észak-déli (Füzesabonytól Szilvásvárad irányába menő) vasútvonal is szervesen kapcsolódjon be a városi és város környéki közlekedés vérkeringésébe. Egyrészről új megállóhelyek létesítésével (pl. Tesco megállóhely), másrészről közvetlen Füzesabony Szilvásvárad járattal, mely ütemesen kapcsolódik a fő vasúti folyosó menetrendjéhez. Elképzelhetőnek tartjuk közvetlen Budapest-Eger-Szilvásvárad járat bevezetését, akár úgy, hogy az érkezők közvetlenül a várnál szállhatnának ki.

Intermodális csomópont és közösségi közlekedés

Támogatjuk, hogy a vasútállomásnál egy olyan csomópont épüljön ki, melyben a vasút, a helyi és távolsági buszközlekedés szervezetten, összehangoltan találkozik, kiegészítve parkolási lehetőséggel (autó, turistabusz), megfelelő kerékpártárolási lehetőséggel. A helyközi kp-i buszmegálló is ide kerüljön, de javasoljuk, hogy az Eger környéki településekről érkezőknek a Belváros (kórház, hivatalok, üzletek, stb.) elérhető legyen. Támogatjuk a közösségi közlekedés fejlesztését, annak érdekében, hogy minél többen használják a helyi és helyközi buszokat, ezzel is hozzájárulva egy élhetőbb város megteremtéséhez.

A fentiek tekintetében rendkívül örülünk, hogy a városvezetés és a MÁV Zrt. szándéknyilatkozatot írtak alá és munkacsoportot hoznak létre a megvalósítani kívánt fejlesztések összehangolására, az elővárosi és kistérségi közösségi vasúti közlekedési rendszer létrehozásának előkészítésére.

E hivatkozásra kattintva a szándéknyilatkozat elérhető.

Szólj hozzá

közlekedés eger vasút lmp