2015. máj 22.

Ócska érvelés az igazságügyi minisztertől

írta: szénhidra
Ócska érvelés az igazságügyi minisztertől

 

A miniszterelnök kijelenti, hogy nincs multikulturális társadalmunk. Ez egyrészt úgy baromság ahogy van, de most nézzük a magyarázatát! Szerinte és a megmondóemberek szerint a multikulturális társadalomban úgy élnek különböző embercsoportok, hogy közben kulturális-társadalmi különbségeik a befogadó országtól eltérnek. Vagy mi... ha jól hámoztam ki az értelmét. Tehát ebből a szempontból szerintük Magyarország homogén (vesszen Trianon, ugye...).

Ma az igazságügy-miniszter azzal érvelt, hogy azért nem tudja Magyarország befogadni a menekülteket, mert van 800.000 cigány honfitársunk, elég sok probléma van velük.

Most akkor mi alapján különböztetett meg a miniszter? Ha homogének vagyunk, akkor hogy veheti elő a cigányokat? A kisebbséget mi alapján hozza fel a bevándorlás elleni érvként? Ha viszont előveszi, akkor mi az indoka? Talán csak nem az véletlenül, hogy mégis multikulturális ország vagyunk?

Ez az érvelés egyre nagyon alkalmas. Hogy feleslegesen keltse a hangulatot. Ez szomorú.

 

multiculturalism_europe.jpg

 

És akkor a többi elismert hazai kisebbségről és a józsefvárosi piac kitűnő kifőzdéit üzemeltető ázsiaiakról nem is beszéltünk. Az én felfogásomban ugyanis a multikulturalizmusba keményen beletartoznak a jóideje nálunk élő kisebbségek tagjai és a bevándorlók egyaránt.

nemzetisegek.jpg

Szerintem aki napjainkban a multikulturalizmust tagadja az hazudik. Elég aljas módszer egymás ellen hergelni az országban élőket, különösen nagy szemétség pedig a sunnyogás illetve a tudatos ferdítések, csúsztatások használata egy ilyen fontos kérdésben.

 

 

Szólj hozzá

cigány igazságügyi miniszter