2014. sze 02.

LMP Eger program 2014: MUNKAHELYEK

írta: szénhidra
LMP Eger program 2014: MUNKAHELYEK

Az egri LMP folyamatosan teszi közzé helyi programját. Most egri programunk munkahelyekről szóló fejezete következik.

Energiahatékonyság 

A zöld gazdaságfejlesztés egyik kulcsterülete az energiahatékonyság. Ösztönöznénk és támogatnánk az energiahatékonysági beruházásokat mind a privát, mind az önkormányzati, mind a vállalkozói szférában. Ezzel egyszerre több előnyhöz is juthatunk, mert azon túl, hogy hőszigeteljük lakásainkat, házainkat, épületeinket és ezzel energiát takarítunk meg, fenntarthatóan csökkentjük a rezsinket, és százezres nagyságrendben munkahelyeket teremtünk az építőiparban.

Zöldenergia-termelés és a megújulóenergia-ipar 

A zöldenergia-termelés és a megújulóenergia-ipar is nagy munkahelyteremtő potenciállal bír helyben, és helyi energia-önellátást biztosít. Ezzel a célja a helyi foglalkoztatás és gazdaság ösztönzése volt, a fosszilis energiától való függőség és a régió energiaköltségeinek csökkentésével egyidejűleg.

Helyi élelmiszertermelés és -feldolgozás 

A város kedvező adottságai valamint a rengeteg parlagon heverő termőföld, zártkert miatt a helyi élelmiszertermelés és az erre épülő feldolgozás is kitörési pont lehetne. A zöldség-gyümölcs ágazat magas kézimunka igénye és eltartó-képessége miatt komoly munkahelyteremtő és jövedelemtermelő lehetőségeket jelent. Be kell vezetni a helyi termékeket a városi közétkeztetésbe, legalább bölcsődékbe, óvodákba és iskolákba! A használaton kívüli földterületek közösségek, vállalkozások részére használatba adását meg kell oldani önkormányzati földbank létrehozásával.

Szoftverfejlesztő központ 

Szoftverfejlesztő központ létrehozásával százas nagyságrendben lehetne vissza-, illetve Egerbe csábítani a fiatal álláskeresőket. A magyar közigazgatás éves szinten tízmilliárdokat fizet a közigazgatásban használatos operációs rendszerek valamint ügyviteli programok liszenceiért, ezek kiváltására alkalmas a nyílt forráskódú, hazai szoftverek kifejlesztése.

szoftv.jpg

Egri programunk pontjaival folyamatosan jelentkezünk.

Közlekedés - Munkahelyteremtés 

Szólj hozzá

eger lmp program 2014