2014. aug 25.

Gyorsforgalmi egyhelyben toporgás

írta: szénhidra
Gyorsforgalmi egyhelyben toporgás

25osut.jpg

Nézegeti itt az ember a választási ígéreteket, aztán eszébe jut, hogy négy évvel ezelőtt is voltak ígéretek (na jó, nyolc, meg tizenkét, meg húsz éve is). De azt hiszem az Egert az autópályával összekötő gyorsforgalmi út ígéreténél és legendájánál régebbit nem találni.

Akkora gyöngyszemet látni a neten, hogy csak úgy füstöl. Habis László Eger jelenlegi polgármestere 2010 októberében programja felvázolásakor is ígéretet tett az út megvalósítására, amit olyannyira komolyan vett, hogy jól meg is interpellálta saját kormányát.

Íme a programból a vonatkozó részlet (elérhető ide kattintva az októberi alakuló ülés jegyzőkönyvében):

Fontosnak gondolom az infrastruktúra fejlesztését. Számos kormányfő kampányban vagy kampányon kívül járt itt a városban és megígérte, hogy lesz egy közvetlen közúti összeköttetése a városnak az autópályával és ezzel mondhatni Európával. Hiszek abban, hogy ez a több évtizedes álom a következő években valósággá válik, és ez által Eger egy könnyen elérhető város lesz. Amikor alpolgármesterként tevékenykedtem és a K2-es összekötő út előkészítésén dolgoztunk, akkor én az akkori közlekedési miniszternek Révai nagy lexikonából olvastam fel, hogy mit írt Egerről, és azt írta, hogy Eger egy nehezen megközelíthető város. Ez egy 1906-os kötet volt.

És íme az interpelláció (ide kattintva elérhető):

-A beruházáshoz szükséges területek megszerzése 2012. elején kezdődhet meg, végül az I-es építési szakasz (Füzesabony és Maklár között) építése 2011. III. negyedévében elindul. A II. építési szakasz építése (Maklár és Eger között) építésének megkezdése a kivitelezési támogatási szerződés aláírását követően, 2012-ben kezdődik, mindezek alapján az út átadását 2013, illetve legkésőbb 2014-re tervezzük.

Van egy szörnyű gyanúm, hogy a következő öt évben sem lesz gyorsforgalmi útja Egernek. Mindenesetre az minden szó nélkül is beszédes, hogy a ZF gyáregysége és a Stühmer is pont az elkészült útszakasz végében ruházott be, Makláron.

(kép:totalbike.hu)

Szólj hozzá

fidesz M3 Habis