2014. feb 13.

Folytatódjon ez az őrület?

írta: szénhidra
Folytatódjon ez az őrület?

"Hazugságok ipari méretű termelése, a hatalom eloldása az ellenőrzés pányvájáról, sutba hajított felelősség, intézményesített korrupció, maffiamódszerek. Demokrácia nélküli többpártrendszer, szociális válság, tömeges elszegényedés, munkanélküliség, eladósodás, kiszolgáltatott magyar gazdaság. Dobra vert ország.

A független, szabad élet elfojtása, amerre csak nézünk. Adókkal megfojtott kisvállalkozások, sorsukból kilábalni képtelen, máról-holnapra élő kiszolgáltatott kisemberek, tíz körmével hiába kapaszkodó, süllyedő polgárság. Nincstelenné, kiszolgáltatottá tett emberek, akik nem mernek felszólalni és kiállni az igazukért, mert a hatalomtól függ a másnapi megélhetésük. Hiába a NATO és uniós tagság, ez nem a Nyugat, és nem a XXI. század. Ez a keleti élet, és a múlt század, amit húsz év óta próbálunk magunk mögött hagyni, de újra és újra elér, körülfon és visszahúz bennünket.”

Ezt a kommentet olvastam valahol a neten, és azt kell mondanom, hogy fájóan igaz a tartalma. És akkor itt van előttünk a választás, így azon kell elgondolkodni, hogy mi lesz az országgal, lehet-e jobb majd?

Ha a Fideszre és szatellitjeire szavazol, akkor az elmúlt négy év lefelé tartó spiráljára szavazol, a fenti helyzetleírást fogod megerősíteni, és hagyod, hogy az intézményesített osztogatás és fosztogatás folytatódjon, időnként tömény hazaffy mázzal leöntve. Ez kell neked?

Ha az Összefogásra szavazol, akkor megint csak a kommentben írtakat fogod megerősíteni. Ráadásul egy olyan garnitúrát fogsz besegíteni a parlamentbe, aminek biztos tagja Gyurcsány Ferenc, aki bizonyított ugyebár, vagy éppen Bajnai Gordon, aki elverette magát. Ne feledd, hogy pontosan ezek az emberek juttatták kitartó, szakértő munkájukkal a Fideszt a kétharmadhoz és ezek az emberek miatt melegedhet egy szélsőjobboldali, most már jogerősen is neonácinak nevezhető párt az országgyűlésben.

Ha a Jobbikra szavazol, akkor... hagyjuk inkább.

soos_cof_kampany.png

Ez a kép az igazán ütős és elgondolkodtató...

Ebben az országban egyedül az LMP volt képes következetesen kiállni amellett, amiket képviselt: az elesettek jogaiért, a lenyúlások megakadályozásáért és az elszámoltatásért, a közös jövőnkért, akár atomerőművekről akár a termőföldről akár a demokratikus alapelvek és azok mindennapi megnyilvánulásáról volt szó. Mert hogy van, ami nem eladó!

Aki asszisztálni akar ehhez a kétpólusú, de minősíthetetlenül elhasznált rendszerhez, annak nyilván megvan már, hogy hova szavaz. Meg a felelőssége is, hogy „vörös” vagy „narancs” őrületet kapunk a nyakunkba újabb négy évre.

Csarnó Ákos

(Fotó: Soós Bertalan/444.hu)

Szólj hozzá

lmp