2013. máj 30.

Biohadviselés a hátsókertben

írta: szénhidra
Biohadviselés a hátsókertben

levéltetvek.jpgÖsszekötöttem a kellemetlent a hasznossal. Elmentem egy még működő nem Nemzeti Dohányboltba és vettem egy amolyan igazi, zacskós kapadohányt. No nem azért, hogy rászokjak a cigire és hogy úri pásszióból elkezdjek gyakorolni arra, hogy majd lenyúlt trafikokba kell járjak… Nem.

Azért vettem erős dohányt, hogy a kertemben megjelenő illetve három perc tizennégy másodperc alatt el is terjedő atkák és tetűk ellen felvegyem a küzdelmet. A dohány ugye tele van nikotinnal, egy olyan anyaggal, ami kis mértékben méreg, nagy mértékben pedig méreg. Embernek és tetűnek egyaránt. Emberek elszívják, a levéltetvek permetezéssel kapják az arcukba, mindegy, megszívják ők is.

Fogod a kapadohányt, nem kell a legfinomabb Camel márkába beruházni, a Sodró tökéletesen megfelel, szóval a dohányt egy fazék forrásban lévő vízbe teszed, elzárod a lángot és hagyod, hogy kihűljön. Ezután szűrőn átszűröd a sötétbarna löttyöt, ami innentől permetlének számít.

Kémeim egy másik frontról már sikereket jelentettek. Az élősködők elleni harc eredményeiről hamarosan beszámolok, csak hagyná már abba az eső az esést.

Csarnó Ákos

Szólj hozzá

kert levéltetű