2012. már 08.

Aláírásgyűjtés 3.

írta: szénhidra
Aláírásgyűjtés 3.

11.45 perckor még mindig csak 2 fokot mutatott a hőmérő ez így húzós nap lesz, gondoltuk. Az a pillanat jutott eszembe, amikor az országgyűlési választások előtt februárban először raktunk ki pár plakátot a város néhány oszlopára. Azaz... raktunk volna, ha a ragasztó egy másodperc alatt nem fagyott volna használhatatlanul kásássá. De komolyra fordítva a szót: ma Egerben is megkezdte az LMP az aláírások gyűjtését a népszavazásra alkalmasnak talált négy kérdésben.

 

Mik is ezek a kérdések:

 

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen?

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?

3.Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?

4.Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?

 

Egy további kérdéssel kapcsolatban is gyűjtjük az elérhetőségeket, mert a szerzett jogok (nyugdíjjak) ügyében az Alkotmánybíróság még nem hozott döntést. Az aláírókat meg kell keresnünk amint az AB zöld utat ad a kérdésnek.

 

Eleinte alig volt „forgalom” a felállított pultnál, aztán már csak azt vettem észre, hogy időnként egyszerre 2-3 emberrel is kell kommunikálnom. Itt írja alá, személyi szám kell, tudja, ami kettessel kezdődik, a próbaidő tartama és így tovább. A nap folyamán a sajtó több képviselője is megjelent amikor Mile Lajossal (ogy-i képviselővel) és dr. Szalóci Gézával (a Szolidaritás képviseletében) sajtótájékoztatót tartottunk az aláírásgyűjtés megkezdéséről. Ma egyszerre két helyszínen folyt a gyűjtés, pénteken (9-én) hosszabb üzemidővel leszünk az Eszterházy téren valamint a Széchenyi utca-Maczky Valér utca találkozásánál.

 

 

 

 

Cs.Á.

 

(folyt.köv.)

 

Szólj hozzá

lmp lmp eger népszavazás 2012