2009. sze 13.

Erkölcsi kötelesség állást foglalni

írta: Sophie_27
Erkölcsi kötelesség állást foglalni

 A Lehet Más a Politika (LMP) nyílt levéllel fordult a Fidesz Országos Elnökségéhez Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő és edelényi polgármester ügyében. Úgy véljük, ilyen kijelentések után demokratikus párt színeiben senki nem tölthet be hivatalt a népképviseleti rendszerben.

Az LMP nyílt levele a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Országos Elnökségének:

Tisztelt Elnökség!
Amint azt Önök nyilván tudják, Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere, a helyi képviselőtestület ülésén rasszista hiedelmek alapján azzal rágalmazta meg roma édesanyák ezreit, hogy szándékosan ártanak a magzatuknak. Kijelentéseit helyi lakosok, egészségügyi szakemberek és más, térségbeli polgármesterek egybehangzóan cáfolták. A helyi televízió által közvetített képviselőtestületi ülésen Molnár a homoszexuálisokat is gyalázta. Az országos televíziókban bemutatott és az interneten is terjedő felvételek, valamint Molnár országgyűlési képviselői mandátuma az ügyet országos jelentőségűvé teszik, amelyről Önöknek erkölcsi kötelessége érdemben állást foglalni. A Fidesz nevében eddig elhangzott sajtófőnöki nyilatkozat, amely szerint Molnár ügye helyi ügy, amelyről Önöknek nincs mondanivalója, őszintétlen, elfogadhatatlan.
A mai állás szerint Önök a következő országgyűlési választás esélyesei. Az ország polgárainak már csak ezért is joguk van tudni, hogy hogyan viszonyulnak ahhoz a megdöbbentő tényhez, hogy az Önök egyik országgyűlési képviselője rasszista és homofób, és polgármesterként a helyi nyilvánosságot a neki nem tetsző társadalmi csoportok elleni gyűlöletkeltésre használja. A mostani válságos időben, amikor a demokráciába és a demokratikus alapértékekbe vetett bizalom – részben valóban az Önök által is keményen kritizált jelenlegi kormányerők teljesítménye és magatartása, részben az egész politikai elit hitelvesztése nyomán – megingott, és mindennapjainkat rasszista gyilkosságok árnyékában éljük, különösen fontos, hogy a Fidesz Elnöksége világosan és egyértelműen tegye le a voksát ebben az ügyben. Szerintünk Molnár Oszkár demokratikus párt színeiben nem tölthet be hivatalt a népképviseleti rendszerben. Tudni szeretnénk, hogy Önöknek mi a véleményük erről.

Üdvözlettel,

a Lehet Más a Politika Országos Választmánya

Szólj hozzá

sajtó ügyek