2009. jún 01.

Agrártémákkal kampányol az LMP

írta: Sophie_27
Agrártémákkal kampányol az LMP

A külföldiek földvásárlása és az élelmiszer-biztonság is szóba került a Lehet Más a Politika és a vele közösen induló Humanista Párt fővárosi kampányrendezvényén.

A Lehet más a politika - Humanista Párt EP-képviselőjelöltjei a külföldiek földvásárlási tilalmát szeretnék meghosszabbítani. Ivády Gábor azt hangsúlyozta: a magyar földnek magyar kézben kell maradnia, mégpedig olyan magyar kézben, amelyik megműveli azt, ezért aztán például az agrártámogatási rendszert a feje tetejére kell állítani – mondta a polgármester. Jelen pillanatban a nagybirtokos vállalkozók kapják a támogatások 90 százalékát. Ehelyett a kis- és középvállalkozásokat, illetve a családi vállalkozásokat kellene megerősíteni. 

Jávor Benedek pedig azt mondta, hogy az élelmiszer-biztonság javításáért is küzdeni kívánnak. Nekünk egy lényegi célunk az, hogy minden magyar fogyasztó asztalára megbízható, biztonságos, egészséges és a környezeti szempontok figyelembevételével előállított élelmiszerek kerüljenek. Ehhez mind Magyarországon, mind az Unióban erőfeszítéseket kell tenni.

(MR)                                                                                                   2009.05.31

Szólj hozzá

sajtó ep kampány ivády gábor