2009. ápr 27.

Új szín a palettán

írta: torosziget
Új szín a palettán

Egy új, dinamikusan fejlődő párt mutatkozott be ma délelőtt Egerben. A Lehet Más a Politika sajtótájékoztatóján Ivády Gábor választmányi tag beszélt az LMP egri szervezetének megalakulásáról, az EP választásokról és a párt jövőbeli elképzeléseiről.
A februárban megalakult LMP szervezete új színt kíván képviselni a hazai politikában. Programjukat Ivády Gábor választmányi tag, Ivád polgármestere foglalta össze. A párt koncepciójának három pillére a társadalmi, gazdasági és környezeti szinten működtetett fenntarthatóság, a közélet megtisztítását, a korrupció elleni harcot magában foglaló Igazságosság és a felelős, társadalmi részvétel. Mindehhez a szervezet a civil szférával való szoros együttműködést szeretne megvalósítani.

A párt programjában ideológiától függetlenül vannak jelen olyan szándékok, mint a munkahelyteremtés, a gazdasági válságból való kilábalás, a szociális jogok védelme, a hatékony vidékfejlesztés, a nemzeti kisebbségek és a határon túli magyarok jogainak védelme, energiapolitika, valamint a környezet felelős megóvása, a nukleáris leszerelés
Ivády Gábor hangsúlyozta, hogy a pártra jellemző, hogy ismeretlen, új arcokkal jelentkeznek, nem fogadják be a lejárt szavatosságú politikusokat.

„Zöld élénkítés” elnevezésű program a gazdaságot segíti, 750 milliárdos átcsoportosításokkal. A közlekedés reformja vagy az energiafelhasználás csökkentése mellett, egyéb bevételi források is a rendelkezésre állnak.

A párt első fontos megmérettetése, az Európai Parlamenti választások lesznek, amelyen a Humanista Párttal közösen indulnak. Hadat üzennek válságban a drága kampánynak, kérik, hogy a pártok 50 millió forintban maximálják a kampányköltségeket, valamint azt, hogy a pártfinanszírozást válasszák el a kampányfinanszírozástól. A kiadások mellett a kampány hosszát is csökkenteni kell.

Ivády Gábor kijelentette, hogy az LMP a hitelesen képviselt elveivel, meghatározó szerepet fog játszani a magyar politikában.

Forrás: egriszin.hu Írta: Holló Miklós, 2009. ápr. 27.

Szólj hozzá

sajtó alakulás ivády gábor