2018. feb 22.

Itt folytatjuk tovább!

írta: szénhidra
Itt folytatjuk tovább!

Sziasztok,

áttelepültünk, oda pedig  erre a linkre kattintva juthattok el.

LMP

Heves megye

Tovább Szólj hozzá

2016. okt 05.

Ha a többi is csak ennyire igaz…

írta: kebes
Ha a többi is csak ennyire igaz…

Az elmúlt hetekben landolt az egri postaládákban a választási kerület országgyűlési képviselőjének „beszámolóját” tartalmazó propaganda kiadvány. Nyitrai Zsolt „honatya”, aki nemrégiben az országot pusztakézzel megvédős fotóival vált közröhej tárgyává, úgy vélte nem árt fényeznie egy kicsit magát.

propaganda.jpg

(Ez a „honatya”-ügy egyébként önmagában is érdekes. Az egyik cikk első mondatában magát aposztrofálja imígyen, míg szintén parlamenti képviselő párttársát „csak” országgyűlési képviselőként emlegeti ugyanabban a mondatban. Nem tudok mást feltételezni, minthogy saját vágyott felsőbbrendűségének szeretne ily módon formát adni...)

Miután a postaládám mellett a legutóbbi közgyűlésen az asztalomon is ...

Tovább Szólj hozzá

egyetem európa kulturális fővárosa nyitrai zsolt

2016. aug 02.

Esslingeni zöldek Egerben

írta: kebes
Esslingeni zöldek Egerben

Az LMP helyi szervezete a napokban Esslingenből érkezett német Zöld párti önkormányzati képviselőket lát vendégül.

A négy fős delegáció múlt hét pénteken érkezett Eger testvérvárosából és az elmúlt napokban résztvettek az Ökopolisz Alapítvány által szervezett nyári akadémián, ahol találkoztak az LMP több vezető politikusával és önkormanyzati képviselőjével, továbbá előadások és beszélgetések keretében bemutatták városi és tartományi tevékenységüket, illetve tájékozódtak a magyarországi és egri politikai viszonyokról.
Mindezek mellett természetesen bejárták Eger belvárosát, megismerték városunk történelmi nevezetességeit és megkóstolták az egri borokat is. Tegnap délelőtt pedig a városházán jártunk ...

Tovább Szólj hozzá

eger testvérváros esslingen öpa

2016. ápr 29.

A nagy fideszes káder import

írta: kebes
A nagy fideszes káder import

Úgy látszik Hevesben rossz a termés fideszes káderekből. Hogy a jég verte-e el a helyi káder ültetvényeket, vagy a talajmenti fagyok tették tönkre, esetleg a belvíz az oka, azt nem tudom, de láthatólag Eger illetve a megye az idén jelentős behozatalra szorul.

import_narancs.jpgAzt hallani ugyanis, hogy végre újra lesz alelnöke a megyei közgyűlésnek. Eddig úgy tűnt, hogy Ifj. Herman egyszerűen pótolhatatlan, de tegnap végre azt olvashattuk , hogy megoldódik a kérdés. Az alelnök pedig honnan máshonnan érkezhetne, mint a székesfővárosból. Rögtön első nyilatkozatában el is mondta, hogy a megyéhez és Egerhez semmilyen kapcsolat nem fűzi, viszont régi barátja és munkatársa Nyitrai Zsoltnak…

De nem csak erre a magas és felelősségteljes pozícióra ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz eger heves megye nyitrai zsolt felügyelő bizottság

2016. már 26.

Az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát!

írta: kebes
Az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát!

Az LMP csatlakozik az aláírásgyűjtéshez!

Az elmúlt év októberében forgalomlassító demonstrációt szerveztünk Kápolna és Kerecsend között, hogy tiltakozzunk az akkor még csak tervezett állami földeladások ellen  és felhívjuk rá az állampolgárok figyelmét.  November 16-án az országban elsőként próbáltuk megakadályozni az árverések lefolytatását Egerben, de mivel a törvényes lehetőségeink meglehetősen szűkösek voltak, sikertelenül.
Ezen helyi előzmények után természetesnek tartjuk, hogy csatlakozunk ahhoz a népszavazási aláírásgyűjtéshez, aminek célja, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát.
11950334_492527080907945_639847348692239046_o.jpg
 
Az októberi demonstrációnkat követően Nyitrai Zsolt a Fidesz országgyűlési ...
Tovább Szólj hozzá

eger népszavazás aláírásgyűjtés heves megye

2016. már 18.

Járatritkítás?

írta: kebes
Járatritkítás?

A múlt héten kaptam egy meghívót a polgármesteri hivatalból, miszerint a mai napon ún. kibővített tanácsnoki értekezletre kerül sor, aminek a témája a helyi közösségi közlekedés buszjáratainak ritkítása.

Az értekezlethez előzetes előterjesztést nem kaptunk, a helyszínen került kiosztásra egy két oldalas anyag, ami azoknak a járatoknak a felsorolását tartalmazta, amelyek megszüntetésre kerülhetnek. Az ülésen a polgármester és város képviselői mellett jelen voltak a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ (KMKK) Zrt. Egri Területi Igazgatóságának képviselői is, akiktől módunkban állt kérdezni.

Én egyrészt elmondtam, hogy mivel az elmúlt időszakban több olyan – részben általam is támogatott – döntés ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés eger komlósi csaba

2016. feb 18.

Költségvetés, betelepítési kvóta, TDM-pályázat

írta: kebes
Költségvetés, betelepítési  kvóta, TDM-pályázat

Ülésezett az egri közgyűlés

A legutóbbi egri közgyűlés három napirendi pontot tárgyalt; a város 2016. évi költségvetését, a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló határozatot és egy sürgősséggel napirendre vett előterjesztést, ami egy TDM-fejlesztési pályázaton való indulásról szólt.

kozgyules_eger.jpg

Mivel tudomásom szerint a helyi önkormányzatok feladat- és hatásköre helyi közügyek intézésére terjed ki, úgy gondoltam, hogy a második előterjesztésnek nincs helye a napirendek között, ezért kértem a levételét. Ennek kapcsán nagyjából a következőket mondtam el:

„Nem igazán értem, hogy hogyan kerül ez az előterjesztés a közgyűlés napirendi pontjai közé. Ezentúl nemzetközi szerződésekről is fogunk itt vitatkozni?

Az eddigiekben Habis ...

Tovább Szólj hozzá

eger költségvetés közgyűlés habis lászló komlósi csaba

2016. feb 18.

Helyi oktatási kerekasztal

írta: kebes
Helyi oktatási kerekasztal

Az LMP üdvözli a közel ötven szakmai és civil szervezet által megalakított Civil Közoktatási Platform létrejöttét! Korábban is megfogalmaztuk, hogy a közoktatás problémáinak megoldása csak az érintettek széleskörű bevonásával lehetséges, azaz minden szereplőnek, pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak, szakmai szervezeteknek, szakszervezeteknek, fenntartónak-működtetőnek, az önkormányzatok és a kormányzat képviselőinek egy asztalhoz kell ülnie.

kerekasztal.jpg

Ennek érdekében már 2013 tavaszán több településen, így Egerben is javaslatot nyújtottunk be Települési Oktatási Kerekasztal létrehozására. Kezdeményezésünket a helyi kormánypárti többség akkor elutasította - mondván, hogy nem állják meg a helyüket az állami fenntartásba vett ...

Tovább Szólj hozzá

oktatás eger kerekasztal habis lászló komlósi csaba civil közoktatási platform

2016. jan 14.

A decemberi közgyűlés személyi döntéseinek margójára

írta: kebes
A decemberi közgyűlés személyi döntéseinek margójára

Új bölcsődevezető – romokban a kollégák és a szülők

A decemberi közgyűlésen több  személyi döntés  is sajátos körülmények között született. ( Részletes beszámoló itt! ) Alább az új bölcsődevezető kinevezése kapcsán érkezett reflexió olvasható:

bolcsi1.jpg"Szomorúan értesültünk róla, hogy egy újabb szakmailag indokolatlan döntéssel koronázta meg eddigi tevékenységét a fideszes többségű közgyűlés – a munkáját 10 éve kifogástalanul, magas szakmai színvonalon, a dolgozók és szülők legnagyobb megelégedésére végző szakmai vezető, Szurominé Balogh Mónika helyett egy vezetői tapasztalatokkal nem rendelkező jelöltet, Tóth Helgát támogatták Eger MJV Önkormányzat Bölcsődei Igazgatóság élére kiírt pályázat elbírálásakor. Szurominé Balogh Mónika sikeresen folytatta le a ...

Tovább Szólj hozzá

eger közgyűlés bölcsődevezető

2016. jan 11.

Fizessen a kormány késedelmi kamatot a rosszul járt dolgozóknak!

írta: szénhidra
Fizessen a kormány késedelmi kamatot a rosszul járt dolgozóknak!

Az LMP szerint nem elég, hogy a közszféra bértáblái nyolcadik éve vannak befagyasztva, még azt a kevés bért sem képes az állam időben kifizetni az alkalmazottainak, hiszen december után az újévben sem szűntek meg a kifizetések körüli problémák. A kormány tehát képtelen garantálni a bérek időben történő elutalását, márpedig ebben az esetben a hatályos törvények szerint is késedelmi kamat jár a dolgozóknak. Elfogadhatatlan, hogy eközben a közmunkásokat is rosszabb helyzetbe hozzák a közmunkabérek befagyasztásával.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy a közszféra drasztikus leépítésével való riogatások helyett tegye rendbe a kifizetéseket, kárpótolja a dolgozókat késedelmi kamatok kifizetésével, ahogy azt a törvény is ...

Tovább Szólj hozzá

bér lmp közalkalmazottak

2016. jan 06.

A kormányzati vízfej leépít, de nem magán kezdi

írta: szénhidra
A kormányzati vízfej leépít, de nem magán kezdi

Attól a kormánytól, amely az elmúlt években folyamatosan növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és kormánybiztosok számát, miközben elsorvasztotta az egészségügyet és az oktatást, elfogadhatatlan a közszféra leépítésének bármiféle terve. A kormánynak saját magán kellene kezdeni a létszámcsökkentést, mielőtt olyan leépítésbe kezdene, ami nem csupán a közigazgatást, hanem az egészségügyet és az oktatást is érintené – a Csepreghy Nándor által beharangozott 600 ezer fős szám ugyanis csak utóbbiakkal együtt értelmezhető.

kioszt.jpg

A Miniszterelnökség államtitkára szerint még ebben a ciklusban akár 200 ezres leépítésre kerülhet sor a közszférában, amit hosszabb távon újabb 400 ezer állás megszüntetése ...

Tovább Szólj hozzá

lmp közalkalmazottak

2015. dec 31.

Milyen volt az év?

írta: szénhidra
Milyen volt az év?

 

Ha az LMP szempontjából tekintjük át országunk és városunk politikai eseményeit és a 2015-ös évben lezajlott társadalmi folyamatokat, akkor nem lehetünk túl elégedettek. Az általunk elérni kívánt fenntartható világ irányába tett lépéseket nem tartjuk elegendőnek és számos olyan esemény is történt, ami inkább az ellenkező irányba mutat.

Ugyanakkor természetesen történtek olyan események, amelyeket sikerként könyvelhetünk el. A helyi szervezetünk létszáma, aktivitása növekedett. Szervezeti szempontból szintén fontos lépés volt, hogy Schmuck Erzsébet az LMP országgyűlési képviselője képviselői irodát nyitott városunkban.

A fentieknek és az egri közgyűlésben évek óta végzett folyamatos munkának ...

Tovább Szólj hozzá

magyarország eger ellenzék lmp

süti beállítások módosítása