2014. sze 25.

Látványberuházások helyett valódi fejlesztéseket Egerben!

írta: torosziget
Látványberuházások helyett valódi fejlesztéseket Egerben!

2014. szeptember 25-én Egerben sajtótájékoztatót tartott Sallai Róbert Benedek országgyűlési képviselő és Komlósi Csaba képviselőjelölt, az LMP egri listavezetője Több esélyt a vidéki Magyarországnak! címmel.

Blogunkon közreadjuk Komlósi Csaba Eger város fejlődésével kapcsolatban megfogalmazott sajtóanyagát: 

Látványberuházások helyett valódi fejlesztéseket Egerben!

Valóban fejlődési pályára állt-e városunk, mint azt a jelenlegi városvezetés sikerpropagandája állítja? Miféle stratégiai fontosságú fejlesztések történtek a városban, ahol a rendszerváltás idején még több, mint 67 ezren éltek, jelenleg pedig már csak 54 500-an? Ahol az elvándorlás az elmúlt nyolc évben is folyamatos volt? Ahol a polgármester ugyanazzal a bekötő úttal kampányol, mint 2010-ben. Igaz, majd csak a 2018-as kampányban szeretné átadni… Hol az Agora, hol a biomassza fűtőmű, hol az intermodális csomópont?

Nem vitatom, hogy a város vezetőinek rengeteg pénzt sikerült elkölteni az elmúlt ciklusban, de számunkra nagyon kérdéses, hogy milyen, a jelenlegi negatív tendenciákat megállító, csillapító hatása van pl. végvári vitézek szoborcsoport eltávolításának, az üres parkolóháznak vagy éppen a patak vizébe vesző kerékpárútnak. Ez utóbbi talán az, ami legjobban szimbolizálja az elmúlt ciklus városfejlesztésének sajátosságait.

Az LMP-nek fontos, hogy a város vegye kezébe a sorsát, és az uniós és egyéb forrásokat érdemi fejlesztésekre fordítsa. Az elmúlt években Magyarországon az uniós fejlesztési forrásoknak mindössze egyötödét fordították önfenntartó, munkahelyteremtő beruházásokra. Egerben ettől is rosszabb a helyzet. Meggyőződésünk, hogy a hazai tulajdonú kis- és közepes vállalkozások támogatása és a helyi kézben lévő foglalkoztatás az európai életminőség megteremtésének nélkülözhetetlen feltétele.

Munkahely-teremtés elősegítő programunk ide kattintva érhető el. Ajánljuk! ;)

A városvezetés kommunikációjának nem arról kellene szólnia, hogy hány pályázatot nyert a város látványberuházásokra, hanem hogy miért nem maradnak Egerben az emberek. Miért mennek el a fiatalok és az itt lakók miért nem tudnak jövedelmükből tisztesen megélni. Miért romlik folyamatosan az átlagos vagy az alatti jövedelműek életminősége.

A város mai irányítói mintha fel sem ismernék a valódi problémákat, más logika szerint gondolkodnak, és azt hiszik, hogy a látványberuházások őket igazolják, pedig ezek miatt maradnak el a valódi stratégiai fejlesztések. Nem az a cél, hogy minél több műkövet rakjunk le. A cél az, hogy olyan élhető várost építsünk, ami nem csak a turisták, hanem a letelepedni, családot alapítani vágyók számára is vonzó! Egy olyan várost, ahol perspektíva nyílik a helyi kis- és középes vállalkozások számára, mert pl. be tudnak kapcsolódni a fejlesztésekbe és ez által munkahelyet és jövedelmet biztosítanak az itt élők számára, a kétkezi munkásoktól a diplomásokig. Meg kell állítani az elvándorlást, különben unokák nélküli város leszünk.

Eger, 2014. szeptember 25.

Komlósi Csaba
az LMP önkormányzati képviselőjelöltje

komlosi_csaba_590.jpg

 

Szólj hozzá

lmp eger komlósi csaba önkormányzati 2014