2014. már 04.

Választási Program: Egyszerűbb állam

írta: szénhidra
Választási Program: Egyszerűbb állam

A következő posztok Csarnó Ákos választókerületi szintű programjának elemeit mutatják be. Kezdjük az egyzerűbb államhoz vezető lehetőségekkel.

Egyszerűbb állam

Az állami, hivatali ügyintézés egyszerűsítése és könnyítése a mai napig nem sikerült, pedig manapság már megoldható az egyes nyilvántartások kezelése és biztonságos összekapcsolása. Lehetővé kell tenni, hogy minél több állampolgár otthonról tudja intézni hivatalos ügyeit, legyen az akár egy tulajdoni lap lekérése vagy egy illeték befizetése. Emellett  ügyfélbarát hivatali nyitvatartási időket kell kialakítani a személyes ügyintézést igénylő eljárásoknál.

A túlburjánzó jogi környezet és nyelvezet nehezíti az ügyintézést, így az nem ügyfélbarát. Ezt meg kell változtatni, folyamatosan ellenőrizni, hogy az állampolgárok átláthassák egy-egy döntés hátterét.

A korrupció melegágya a túlszabályozás és a jogi kiskapuk kihasználása. Egyszerű, átlátható és kikényszeríthető közbeszerzési szabályokra van szükség, erős ellenőrzési és felelősségre vonási lehetőségekkel.

Az LMP választási programja ide kattintva érhető el.

Csarnó Ákos választókerületi programja pedig ide kattintva érhető el.

plakát.jpg

Szólj hozzá

eger lmp csarnó ákos