2013. okt 09.

Itt legyen rend Egerben - önök szerint

írta: szénhidra
Itt legyen rend Egerben - önök szerint

Rengeteg javaslat érkezett, sokszor ugyan azt a területet, utcát jelölték meg a beküldők, akiknek köszönöm az aktív részvételt. A mai napon az összegyűjtött javaslatokat továbbítottam.

DSC00216.jpg

1.

Javaslom, hogy a Maklári út legvége (macskaköves útszakasz) és a Kertész út legvége (Malom környéke) mellett, ezen utcák alkotta határvonaltól a vasúti sínekig tartó "senki földje" legyen a rendbetétel helyszíne. Nagyon sokan járnak ott naponta: gaz, szemét és persze csapadékos időben sár fogadja a gyalogost. A vasúton túl üzemek, gyárak, távolsági buszmegálló bonyolít erős forgalmat és csak a vasúti sínekkel párhuzamosan haladva lehet megközelíteni biztonsággal az átjárót. (Többek szerint a Sas úti torkolat életveszélyes gyalog!)

Több éves sóhaj, hogy  egy programban  néhány betonlappal a sártól is megszabadíthatna a város a környéken közlekedőket.

2.

A felnémeti könyvtár (Kovács Jakab u. 35.) mögötti terület alapos takarításra érett, javaslom a rendbetételét a környéknek.

3.

Mióta a katonaság elköltözött Egerből, a laktanya közvetlen környéke nagyon elhanyagolt. A fákról lehulló leveleket és az emberek által szétdobált szemetet senki nem szedi össze.  Szeretném javasolni, hogy a Dobó István Laktanya körüli járdákat és a zöld terület takarítását vegyék a programba.

4.

A vasútállomás területe valószínűleg nem az önkormányzat tulajdonába/kezelésébe tartozó terület, azonban gondozatlan. Kérem, hogy keresse meg az állomás vezetőjét (MÁV Zrt. illetékesét) és kezdeményezzen a városképet romboló helyzet megszüntetésére intézkedési tervet.

5.

A Piaccsarnok környéke minden hétköznap 17.00 valamint szombatonként 14.00 óra után sajnos tele van szeméttel, elsősorban a piaci tevékenység miatt. Kérem, hogy vizsgálja meg a takarítást és hívja fel alpolgármester úr figyelmét arra, hogy a barokk belvárosba ilyen áldatlan állapotok nem valók.

6.

A Rókus utca az utóbbi időkben megnőtt forgalom (Szent István Hotel, Garten Panzió illetve a főiskolások) miatt rendkívül elhanyagolt képet mutat. Kérem, hogy vizsgálják meg és a többi programelem közé vegyék fel az utca rendbe tételét.

7.

A Sertekapu utcáról a Tündérpartra vezető lépcső környéke sokszor szemetes, folyamatos takarítást igényel. Ide szeméttároló edény elhelyezése is indokolt.

8.

A buszpályaudvar környéke neuralgikus pont. Folyamatos takarítást igényel a közvetlen környéke, de legalábbis a Bazilika és a pályaudvar közötti terület mindenképpen.

9.

Kérem, hogy vizsgálja meg a Külsősor utca sorompón túli részét. A környék rendezetlen, gazos. Amennyiben önkormányzatii tulajdon, akkor magától értetődő a gondozása, kezelése.

10.

 A jelenlegi rutinpálya melletti területen szükséges egy nagyobb kaszálás/bozótirtás. Úgy néz ki, hogy a rutinpályától észak felé eső rész a senki földje. Ember magasságú rajta a gaz, pedig egy szép kis park is lehetne ott helyi lakosok véleménye szerint.

A Lidl Áruház patakon túli oldala és a rutinpálya közötti terület kapcsolódhat a programhoz. Sok kiskert tulajdonos amiatt nem műveli a telket, mert a patak nehezen vagy egyáltalán nem közelíthető meg (hosszú évekig gyönyörűen művelt telkek voltak, kiszolgálták a családokat teljes mértékben). A terület akár parkosíthatóvá is tehető, ahol akár szalonnasütő helyek is kialakíthatóak, ami a környező "betontömbben” élőknek is kedvezne.

11.

Lajosváros, volt 7-es iskola helye lakossági észrevétel alapján gondozásra szorul.

12.

Végezetül javaslom a korábbi képviselői fogadóórámon tapasztaltak áttekintését, elsősorban a Pásztorvölgyben húzódó csapadékvíz elvezető árok problémájának megvizsgálását és az árok kitisztítását. A fogadóóráról készült összefoglaló – ami a problémákat sorolja fel – az alábbi linken érhető el:

http://lmpeger.blog.hu/2013/09/20/felnemeti_giz-gaz_es_vizproblemak

A fentiekből látszik, hogy munka akad bőven. Végezetül kérem tájékoztatását arról, hogy a fentebbi javaslatokból melyeket illesztették be a közfoglalkoztatási program keretébe.

+1.

Több jelzés is érkezett, hogy hol kellene még rendet rakni: a Városházán, a pénztárcában, a lelkekben és a fejekben. Nos, én támogatom, de ez szerencsére nem a Városüzemeltetési Iroda feladata ;)

Szólj hozzá

eger lmp közfoglalkoztatás