2013. sze 20.

Felnémeti giz-gaz és vízproblémák

írta: szénhidra
Felnémeti giz-gaz és vízproblémák

Bejegyzés alcíme...

Felnémetiek kerestek meg problémáikkal. Többször jelezték már felvetéseiket az illetékes szerveknél és az ottani önkormányzati képviselőnél, de sokra nem jutottak. A pásztorvölgyi részen, a József Attila utcában, a Kisdelelő utcában, a Kovács Jakab utcában és a Béke utcában jártam és ott hallgattam meg az ott lakók panaszait, amit most közre is adok.

Sokak szemét sérti az a tény, hogy míg a Kisdelelő utca előtti tér és árkok szépen gondozottak. Olyan pikírt kijelentés is elhangzott, hogy az alpolgármester háza előtt persze minden szép, de ami nincs szem előtt, azzal nem foglalkozik senki. Az tény, hogy miközben Sós alpolgármester úr ott lakik addig a másik alpolgármester Rázsi Botond meg a körzet képviselője is egyben.

 DSC00204.jpg

DSC00206.jpg

Ezeken a képeken jól látszik, hogy a tér központi része szépen karban van tartva, azonban pár lépésnyire onnan (de tényleg, erről magam is megbizonyosodtam) már gondozatlan területeket lát az ember. A Pásztorvölgy dombjairól érkező csapadékvíz elvezetésére a téren áthaladó vízelvezető árok egy csapásra gondozatlan dzsungellé válik és száz méteres szakaszon marad is olyan gondozatlan. A nyár elején a környéken annyi eső esett, hogy a vízelvezető árok – a gondozatlansága miatt is – kiöntött, olyan mértékben, hogy volt, akinek két napig állt a víz a kertjében. Egy épp arra járó néni mondta is, hogy neki az összes krumplija oda lett, mert elrohadt a vízben álló földben.

DSC00214.jpg

DSC00216.jpg

Több terület szintén gondozatlan: a Pásztorvölgyi utcában található buszmegálló melletti rész, magának a gimnáziumnak a területén is láttunk ilyen részt, és a gimnáziumhoz vezető gyalogos utcácska is csupa gaz. Jó lesz jelezni a Városgondozás Kft. felé, hogy akad egy kis feladat Felnémeten ;)

DSC00209.jpg

DSC00207.jpg

A lakossági fórummá átalakult nap második részében a Béke utcába néztem ki, ahol évtizedes probléma szintén a vízelvezető árok. Ez az árok úgy fel lett töltve mindennel (értsd: mindennel), hogy az itt lefolyó vizek gyakorlatilag nem az árokban, hanem a mellette fekvő ingatlanokon (kerteken és házakon) keresztül folyik lefelé.

DSC00221.jpg

A Béke úti árok problémája komoly tervezői munkát igényelne: nagyon meredek az esése is az ároknak, tehát a víz gyorsan érkezik, aztán gyorsan is távozik és amikor úgy alakul, akkoe sajnos rombol is és kárt okoz.

A fentiek után egyrészt a Városgondozáshoz fordulok, másrészt a Városháza munkatársait fogom megkérdezni, hogy milyen lehetőségeket látnak a vízelvezetés megoldására.

 

Szólj hozzá

eger lmp pásztorvölgy felnémet