2013. aug 31.

Külön a legjobb mindenki szerint

írta: szénhidra
Külön a legjobb mindenki szerint

A Lehet Más a Politika az elmúlt időkben olyan, álbalos pártok, média, komentelők, az összefogást mantrázó és jól megvezetett tömegek által gerjesztett mocsokvihar közepén találta magát amiatt, hogy külön akar indulni a választáson, hogy az már egyszerűen nevetségessé tette a kígyót-békát kiáltókat. Most, hogy láttuk ezt az MSZP és Együtt-PM kutyakomédiát, majd a győzelmi bejelentéseket.

Ezek a győzelemről szóló hírek érdekes módon arról szólnak egytől-egyig, hogy a külön indulás a legjobb dolog a kormány leváltása érdekében, mivel nem kell annak Mesterházyra és a szocikra szavaznia azoknak, akik nem szeretnének, és az Együtt-PM-re nem kell szavazni annak, akinek Bajnai kínos. Szóval külön lista lesz a szavazólapokon.

Akkor hogy is van ez, kérem? Ekkora az amnézia?

bmx.jpg

kép: origo.hu

Az egyéniekben ugyan koordinált indulás lesz, vagyis egymás ellen nem fognak jelöltet állítani, de egyrészt megnézem majd magamnak, hogyan segítenek egymásnak a két szervezet talpasai, másrészt amennyiben már csak ez lenne a probléma az LMP részéről, hogy nem koordinált indulásban bízik, akkor azon kellene elgondolkodni, hogy vajon az egyéniekből milyen kicsi töredékszavazatot fog kapni az LMP. Gyanítom nem annyit, hogy nagyon beleszólna a választás eredményébe.

És még valami. Nem szabadna elvitatni senkinek a jogát arra, hogy olyan pártra szavazzon, ami alternatíva a jelenlegi felhozatalban. Egy demokratikusan gondolkodó ezt megérti és olyan pártprogramot tesz le a választók elé, hogy őrá szavazzanak. Minden más rizsa.

Szólj hozzá

mszp lmp együtt-pm