2013. máj 19.

Még mindig várjuk a választ kormánymegbízott úr!

írta: szénhidra
Még mindig várjuk a választ kormánymegbízott úr!

A Heves Megyei Kormányhivatal vezetője nem kíván válaszolni levelünkre? Pontosan 12 napja nem kaptunk választ Horvát László kormánymegbízott úrtól az alábbi kérdésekre:

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

Az elmúlt hetek nagy érdeklődést kiváltó döntése volt a kiskereskedelmi dohánykoncessziók elosztása. Több jel utal arra, hogy nagyrészt a Fideszhez közeli vállalkozók, barátok, és családtagok kaptak lehetőséget a dohánytermékek árusítására.

Hadházy Ákos szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő egy interjúban azt állította, a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat. Fennáll a gyanú, hogy a szekszárdi nem egyedi eset.

Kérdezem ezért kormánymegbízott urat, hogy történt-e hasonló egyeztetés Heves megyében? Véleményezték-e az Országgyűlés FIDESZ vagy a KDNP frakciójának megyei illetve észak-magyarországi régiós tagjai a Heves megyei pályázókat? A nyertesek között vannak-e fideszes vagy kdnp-s kötődésűek? Ha igen, ez előnyt jelentett-e számukra?

Helyesnek tartja-e, hogy a kétharmados parlamenti többség kivételes sürgős eljárásban korlátozta a közérdekű adatok megismerése iránti igény mélységét és terjedelmét?

Válaszait tisztelettel várom.

Eger, 2013. május 7.

Az LMP Heves Megyei Szervezete nevében tisztelettel:

dr. Csarnó Ákos
önkormányzati képviselő
Lehet Más a Politika

mutyifilter_mu.jpg

Szólj hozzá

fidesz lmp horváth lászló trafikmutyi kormánymgbízott