2013. jan 23.

Kápolnai életkép

írta: szénhidra
Kápolnai életkép

A kápolnai (káli, kompolti) emberek is megküszködnek a mindennapokkal. De őket még erősebben érinti a közösség széthullása, a kilátástalanság, a munkanélküliség, a fiatalok elvándorlása és az önmagunkba fordulás. Helyzetjelentő levelet kaptunk Kápolnáról:

Teremtsünk kikapcsolódási lehetőségeket!

Kikapcsolódás? – teszi fel az ember magának a kérdést. Na de mikor, hol, kivel? Ahogy járja az ember a falvakat ne igazán talál olyan lehetőségeket, ahol hasznosan, pihentetően tölthetné el azt a kis szabadidejét, ami még ebben a rohanó világban megmaradt. Véleményem szerint az emberek jobb lehetőség híján inkább otthon maradnak, a gyerekek egyetlen szórakozása a számítógép. Ezen mindenképpen szükséges lenne változtatni.

 Nem csak a nagyobb városokban kellene klubokat létrehozni, gondolni kellene a falusi fiatalokra is! Olyan helyeket kellene létrehozni, ahol lehetne biliárdozni, csocsózni,egyéb társas tevékenységeket végezni, természetesen alkohol és egyéb káros tényezők nélkül.

A köztereket parkosítani szükséges, hogy a kisgyermekes családok pihentető sétát tehessenek. Legalább havonta egyszer bálokat lehetne szervezni, ahol az idősebb korosztály is jól érezné magát. Mindennek következménye az lenne, hogy az emberek nem szűkülnének be a saját kis világukba, egy kicsit ki tudnának lépni a szürke hétköznapokból.

egy kápolnai anyuka

kapolna.jpg

Szólj hozzá

lehetőségek fiatalok lmp lmp kál