2012. dec 20.

Kérdések a hulladékgazdálkodásról

írta: szénhidra
Kérdések a hulladékgazdálkodásról

Eger MJV polgármestere
Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke
Habis László részére
Eger
Dobó tér 2.

Tisztelt Polgármester Úr!

Levelemmel és kérdéseimmel Eger és a környék hulladékgazdálkodási helyzetével kapcsolatban keresem meg. Eger Megyei Jogú Város tagja a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásnak, egyben annak gesztor önkormányzata, a Társulásnak pedig ön az elnöke, tájékoztatást legpontosabban öntől remélhetek.

A 2012. december 19-ei Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságon megismert információk tekintetében – miszerint az AVE Heves Régió Kft. december 31-ei határidővel felmondta a koncessziós szerződést, de a Társulás tulajdonában lévő hulladéklerakót nem engedi át - kérem, hogy az alábbi kérdésekben tájékoztatni szíveskedjen:

- Mikor derült ki pontosan, hogy az AVE Heves Régió Kft. egyoldalúan felmondta a 20 évre szóló koncessziós megállapodást?

- A Társulás honlapján a hírek nem frissülnek, nincs naprakész tájékoztatás, így onnan nem lehet információkat szerezni. Mi az oka annak, hogy csak a felmondási határidő lejárta előtt két héttel kaptak tájékoztatást a képviselők?

- Miért kötött a Társulás egy olyan előnytelen szerződést, ami egyrészt irreálisan magasan tartotta az árakat a Társulás területén élőknek, így az egrieknek is, másrészt ökológiai szempontból egy tarthatatlan helyzetet konzervált?

- Miért kötötte meg a Társulás a józan ésszel szembe menő kondíciók tudatában is a szerződést? Milyen magyarázat szól amellett az előírás mellett, hogy amennyiben kevesebb hulladékot „termel” a Társulás, abban az esetben is teljes mértékben meg kell téríteni az AVE Heves Régió Kft. elmaradt hasznát?

- Amennyiben a hulladéklerakó nem lesz elérhető január 1-jétől, akkor milyen megoldások léteznek a keletkező hulladék elszállítására? Biztosítottnak látja-e a hulladék elszállítását?

- A kialakult helyzet miatt várható-e, hogy magasabb lesz a fizetendő szemétszállítási díj?

Kérdéseimre válaszait tisztelettel várom.

Eger, 2012. december 20.

 

Tisztelettel:

dr. Csarnó Ákos

Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke
Lehet Más a Politika

Szólj hozzá