2012. dec 12.

Veletek vagyunk!

írta: szénhidra
Veletek vagyunk!

tabla.jpg

Az LMP Heves Megyei Területi Választmánya szolidáris a Gyöngyösön és Egerben demonstráló főiskolai hallgatókkal.

Az LMP egyetért azokkal a diákokkal, akik szót emelnek a keretszámok visszaállításáért, a tandíj és a hallgatói szerződés “eltörléséért”. Fontosnak tartjuk azt, hogy a hátrányt szenvedő csoportok álljanak ki az érdekeikért és a társadalom leszámoljon az elmúlt években kormányzó politikai elit hazugságaival. Mindenkit bíztatunk, minden legális lehetőséget ragadjanak meg arra, hogy hallassák a hangjukat!

Heves megyében igen sok hátrányos helyzetű családot érint a felsőoktatásban bevezetett tandíj, ami amellett, hogy visszavetheti a továbbtanulási kedvet, össztársadalmi problémákat is jelent. Az LMP azt követeli, hogy állítsák vissza legalább a két évvel ezelőtti szintre a felsőoktatás finanszírozását és a hallgatói keretszámokat. Hosszabb távon pedig még tovább kell bővíteni a hozzáférést a felsőoktatásban, mert ez egy megtérülő befektetés a jövőbe.

Az eddigi országos megmozdulásokat követően szerda este 19.30 órától Egerben az EKF-HÖK szervezésében Hallgatói Fórum keretében tiltakoznak a felsőoktatás tönkretétele és a keretszámok megvágása ellen a Főiskola „C” épületében. Csütörtökön 15 órakor Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskolán, a T épületben dr. Dinya László tart előadást a hallgatókat érintő fontos változásokról, majd 16 órakor fáklyás demonstráció lesz a Főtéren, ahol a HÖK képviselői felolvassák követeléseiket és kérdéseiket. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája pedig a fővárosba várja a diákokat.

Az LMP jogosnak tartja a hallgatók felháborodását, és arra kéri szimpatizánsait, álljanak ki a  felsőoktatás szétrombolás ellen, támogassák a helyi kezdeményezést.

LMP - HMTV

Szólj hozzá

eger keretszámok gyöngyös lmp lmp heves megye