2012. jan 24.

Kilátásban egy jó döntés?

írta: szénhidra
Kilátásban egy jó döntés?

Amennyiben a csütörtöki (január 26-ai) Közgyűlésen a képviselő testület rábólint az előterjesztésre, akkor elmondhatjuk, hogy jó döntést hoz a testület. A napirendi pontok közül a 18. számú, illetve az ahhoz kapcsolódó előterjesztés ugyanis arról szól, hogy hosszas keresgélés után a Kaláka Fesztivál Egerbe helyezheti át székhelyét!

Az Egri Ügyek portál engedélyével lentebb részleteket közlünk a hírből, illetve az érdeklődő egriek a város honlapján is tájékozódhatnak a fejleményekről. Külön öröm számunkra, hogy korábban pont az LMP képviselője dr. Csarnó Ákos jelezte a testület előtt, hogy a fesztivál mekkora jelentőséggel bír. E tekintetben tehát nem kérdéses, hogy a Lehet Más a Politika teljes támogatását bírja az előterjesztés.

Az Egri Kulturális és Művelődési Központ munkatársai, a városvezetés és a fesztivál szervezői között régóta folyik az egyeztetés, több részletet is tisztázni kellett. Szerencsére a fesztivált a város vezetői és több képviselő elviekben is támogatták, így a legnehezebb akadályok is elgördültek a sikeres megrendezés útjából.


A fesztivál Egerbe érkezésének több fontos üzenete is van. Turisztikai jelentősége és városmarketing értéke vitathatatlan. Erre a rendezvényre valóban sokan fognak jönni a határokon túlról és belföldről is, ha sikerül egy országos reklámkampánnyal „megtámogatni” a fesztivált. Nem lehet elmenni amellett sem, hogy a rendezvény magával hozza a fogyasztás bővülését. A nagyobb látogatottság a strandon, az éttermekben, a kocsmákban, szálláshelyeken is meghozza gyümölcsét (főleg akkor, ha nyitva maradnak 22.00 után is). Egy méltán híres és elismert rendezvény érkezik Egerbe, ahol az utóbbi időkben nem nagyon találkozhattak az egriek és az ide látogatók hasonló minőségű programmal. Másrészt látszik, hogy a város és a városvezetés végre eljutott arra a felismerésre, hogy csak minőségi programmal tudja idecsalogatni és itt is tartani a vendégeket.

(Egri Ügyek)

 LMP heves megyei szervezete

 

Szólj hozzá

eger kaláka lmp kaláka fesztivál lmp eger