2011. okt 13.

Munkát, levegőt! Kampányt indít az LMP a megszorítások ellen, a Zöld Fordulatért

írta: kebes
Munkát, levegőt! Kampányt indít az LMP a megszorítások ellen, a Zöld Fordulatért

 

Szilágyi László országgyűlési képviselő a mai egri sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az LMP a mai napon az ország tucatnyi városában kezd aláírásgyűjtő kampányba a megszorítások ellen, a Zöld Fordulatért.

Az Orbán-kormány szegényellenes politikája ugyanis megbukott. Az igazságtalan, egykulcsos adórendszer nem pörgette fel a gazdaságot és óriási lyukat ütött a költségvetésben. A Fidesz emiatt az elmúlt 20 év legdurvább megszorításaiba kezdett. Ez zsákutca, amiből csak egy gyökeresen új program vezetheti ki az országot. A Zöld Fordulat a becsületes munkából élők helyett a tőkét és a környezetterhelést adóztatja. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy családjaink, gyermekeink jövője érdekében azonnal cselekedjen.

 

Mostanra teljesen világos lett, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikája csúfosan megbukott. A Fidesz képtelen teljesíteni ígéreteit - nem csökkent a munkanélküliség, szinte áll a gazdaság, sokszázezer ember fizetése csökkent. A kormány kapkod és minden lépésével egyre nagyobb bajt okoz.

Rövid idő alatt kiderült, hogy az egykulcsos adórendszer zsákutca. A gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek, miközben az ország több száz milliárd forinttól esett el. Emiatt a kormány brutális megszorításokba kezdett. Nem jut pénz az iskolákra, az orvosok és tanárok fizetésére, a kórházakra, az utak kátyúzására és árvízvédelemre.

Közben a Fidesz meg akarja változtatni a munkatörvénykönyvét. Ez a tervezet azokat bünteti, akik becsületes munkával akarnak egyről a kettőre jutni. Bérrabszolgának tekinti az embereket, ahol a munkaadó dönti, mikor mehet a család pihenni, elriasztja a nőket a gyermekvállalástól, kiszolgáltatja a dolgozókat a főnökök kényének-kedvének, és mindenkit bizonytalanságban tart.

Az Orbán-kormány suttyomban, a paksi atomerőmű bővítésével több ezermilliárd forintot dobna egy feneketlen kútba. Az atomenergia-termelés azonban veszélyes és rettenetesen drága. Ez kényszerpályára állítaná a magyar energiapolitikát, és lehetetlenné tenné a magyar gazdaság talpra állítását. Pedig Magyarország történelmi lehetőség előtt áll, mert befektethetne a jövő gazdaságába is. Országunk szélben, geotermikus energiában és napsütésben is gazdag - erre kell építenünk.

A Fidesz az oktatáson is spórolni akar. Iskolákat zár be,  felére akarja csökkenteni a középiskolába és az ingyenes felsőoktatásba járó diákok számát. Pedig aki az oktatást rövidíti meg, az a jövőt éli fel. Megfelelő oktatás nélkül nem lesz gazdasági fejlődés, viszont végzetesen szétszakad az ország, képzett gazdagokra és képzetlen szegényekre. 

A Fidesz a devizahiteleseken sem tud segíteni. Javaslatai nem segítik érdemben a bajba jutottakat. Azokat, akiket végrehajtás és kilakoltatás fenyeget, a végtörlesztés lehetősége nem menti meg.

Az LMP szerint ezért azonnali fordulatra van szükség. A zsákutcából csak egy gyökeresen új program vezetheti ki az országot. Az LMP végiggondolta és kiszámolta, hogy ez miképpen valósítható meg. A Zöld Fordulat a becsületes munkából élők helyett a tőkét és a környezetterhelést adóztatja - vagyis radikális változás megszorítások és az államadósság növelése nélkül is elérhető.

Az LMP Zöld Fordulatának legfontosabb elemei:

- egy igazságos, többkulcsos adórendszer bevezetése

- Nemzeti Ingatlanalap felállítása és kamatplafon bevezetése a bajba jutott devizahitelesek számára

- 4%-os járulékcsökkentés a munkahely-teremtésért

- jövőbiztos, új zöld munkahelyek létrehozása

- béremelés és befektetés az oktatásba, az egészségügybe

- a családi pótlék emelése, az óvodai és bölcsödei férőhelyek számának növelése

- egy biztonságosabb Magyarország érdekében közösségi rendőrség felállítása

- egy egészségesebb Magyarország érdekében a zöldségek és gyümölcsök áfájának csökkentése

Az LMP a következő hetekben ezekhez az intézkedésekhez gyűjt támogató aláírásokat az ország számos városában. Petíciónkat az utcai kitelepüléseken, és a lehetmas.hu weboldalon is aláírhatják azok, akik úgy érzik, hogy a változást már nem lehet tovább halogatni. Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy családjaink, gyermekeink jövője érdekében, az ország érdekében azonnal cselekedjen!

2011. október 13.

LMP Heves megyei szervezete

 

 

 

Szólj hozzá

költségvetés hulladékgazdálkodás szilágyi lászló munkát levegőt