2011. máj 20.

Nem erről volt szó! Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője Egerben

írta: kebes
Nem erről volt szó! Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Gazdaságpolitikai kabinetjének vezetője Egerben

Nem erről volt szó! címmel országos kampányt indított a Lehet Más a Politika ( http://nemerrolvoltszo.hu/ ). Ennek keretében csütörtökön az LMP egri irodájában láttuk vendégül Scheiring Gábort és a helyi sajtó képviselőit. Gábor sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-KDNP kormány gazdaságpolitikájáról, annak következményeiről és a Lehet Más a Politika által javasolt alternatívákról. 

Többek között elmondta, hogy az egykulcsos adó hatalmas lyukat vert a költségvetésen. E miatt a kormány az elmúlt 20 év legdurvább megszorításaiba kezdett, 2015-ig mintegy kétezer milliárd forintos megszorításra számíthatunk.  Csökken a munkanélküli juttatás. Az Orbán-kormány csak három hónapig támogatja az állást keresőket, ezt követően havi 28.500 forintból kell kijönniük.Kevesebb jut a közmunka programra: a tavalyi 117 milliárd fele, ami a polgármesterek szerint egész térségeket fog romba dönteni.A kormány 2011-től kevesebbet költ az általános iskolákra és óvodákra, tanárok tömegei kerülhetnek az utcára, a béreket pedig évekre befagyasztották.Az Orbán-csomag elvette a GYES-t azoktól, akik - részmunkaidő hiányában - teljes munkaidőben dolgoznak. Ezzel tízezernyi kismamát büntetnek! 25 milliárddal kevesebb jut a rendőrségre. Orbán Viktor rendet ígért, de káoszt teremtett: a rendőrség megerősítése helyett még a településőrségeket is megszüntették.Az orvosok és ápolók elvándorlása megállíthatatlan, az Orbán- csomag mégis 22 milliárd forintot vont ki az egészségügyből.A környezetvédelmet 10 milliárddal rövidítik meg. A felügyelőségek kivéreztetése miatt újabb Kolontárok jöhetnek!A „nyugdíjeinstandból” származó 2700 milliárd forintból 1000 milliárdot költenek el arra, hogy megpróbálják betömködni azokat a lyukakat, amiket pont a felelőtlen egykulcsos adó áterőltetése okozott.Az Orbán-csomaggal a gazdagok 500 milliárdot nyernek, az átlag alatt keresők rosszul járnak.

Szó esett az LMP által kidolgozott alternatív gazdasági javaslatokról is (itt ill. itt) amelyek a társadalmi igazságosság, a szolidaritás és a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve kezelnék az ország gazdasági helyzetét.

A sajtótájékoztató után kötetlen beszélgetés zajlott ökopolitikáról, országos és helyi ügyekről.

Eger, 2011. május 19.

 

 

 

Szólj hozzá

scheiring gábor lmp eger nem erről volt szó!