2011. feb 07.

Megjelent az Egri Magazin legújabb száma!

írta: kebes
Megjelent az Egri Magazin legújabb száma!

Az új médiaszabályozás keltette hullámverésben egy kicsit másképpen lapozok bele a kezembe kerülő lapokba. Forgatom, olvasgatom, nézegetem őket és próbálom kitalálni, melyek azok a cikkek, mik azok az arányok a kiadványon belül, amelyek megfelelnek vagy sértik a nemrégiben elfogadott törvény paragrafusait.

Így aztán mikor a kezembe került az Egri Magazin új száma, nem tagadom, hogy fejemben a kiegyensúlyozott tájékoztatás törvényben rögzített elvárásával kezdetem nézegetni. Tudni kell ugye, hogy ez egy, az önkormányzat által finanszírozott, 30.000 példányban megjelenő ingyenesen terjesztett újság, tehát közpénzből és nem is kevés közpénzből készül. Tudni kell továbbá, hogy Eger város jelenlegi vezetésében jelentős arányban fideszes képviselők ülnek, ők adják az összes alpolgármestert és természetesen a polgármestert, de azért akadnak ott más parlamenti pártok képviselői sőt egy független jelölt is.

Na, most mit látok első pillantásra! Kedves polgármesterünk arca négy fényképről is visszaköszön, továbbá látható még egyik alpolgármesterünk és Homa János közismerten a jobboldali értékek mellett elkötelezett egri polgár, volt fideszes országgyűlési képviselő. Ezentúl olvashatunk egy több képpel is illusztrált, teljes oldalnyi cikket Nyitrai Zsolt (mit ad isten!) fideszes képviselő karrierjéről. Ekkora terjedelmű rész jutott még az újságban Blaskó Balázs újonnan kinevezett színház igazgatónak, akiről köztudott, hogy a felesége városunk egyik fideszes alpolgármestere és aki deklaráltan jobboldali konzervatív. Olvashatunk még Nyírő József műveinek felolvasásáról, Bartakovics érsek örökségéről (na jó ők nem fideszesek), az öt ágú síp üzenetéről, az egri országzászló történetéről, de fel tűnik a helyi lokál patrióták címere és programja is. Ennyit első pillantásra. Hová is tettem Szalai Annamáriáék címét!?

Szólj hozzá

eger önkormányzat