2010. nov 22.

Beszélgetés az egri kerékpáros helyzetről

írta: torosziget
Beszélgetés az egri kerékpáros helyzetről

A belváros tervezett felújítása kapcsán ismét előtérbe kerültek az egri kerékpározás fejlesztési lehetőségei. A Dobó térnél a kerékpárutat az Eger-patak medrébe tervezték be, és ennek kapcsán több helyeslő és mégtöbb ellenérv is megfogalmazódott. (Erről korábban itt az egri LMP blogján is írtunk, illetve az Egri Napok Városblogon is kialakult egy kis véleménycsere.)

Most itt az ideje, hogy ezt a témát és az egri kerékpározás helyzetét tágabb összefüggésekben is megvizsgáljuk. Egy előadás és beszélgetés erejéig vendégünk lesz Oláh György, a Bringaút Egyesület elnöke, aki tapasztalataira támaszkodva beszél a kerékpárosbarát településekről és munkahelyekről, a kerékpárhasználat népszerűsítéséről, az infrastrukturális fejlesztési lehetőségekről és egyben az egyszerűbb, olcsóbb módszerekről is.

Az ingyenes rendezvényre mindenkit nagy szeretettel várunk a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház 104-es termébe 2010. november 24-én, szerdán délután 5-re.

Előadás: Kerékpárosbarát települések, munkahelyek és kerékpárhasználat népszerűsítése mind hivatásforgalmi, mind pedig turisztikai területen, a kapcsolódó infrastrukturális elemek segítségével, minimális forrásból
Előadó: Oláh György, Bringaút Egyesület, elnök
Helyszín: EKMK - Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház Eger, Bartók Béla tér 6. (104-es terem)
Időpont: 2010. november 24., szerda, 17.00-18.00

Szólj hozzá

közlekedés eger kerékpár lmp dobó tér