2010. aug 31.

Feljelentést tett az LMP hatvani polgármesterjelöltje - Sajtóközlemény

írta: torosziget
Feljelentést tett az LMP hatvani polgármesterjelöltje -  Sajtóközlemény

Sajtóközlemény
Feljelentést tett az LMP hatvani polgármesterjelöltje

A mai napon Tóth Norbert a Lehet Más a Politika párt Heves megyei választmányának tagja, a párt hatvani polgármesterjelöltje feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a választás rendjének megsértése miatt. A feljelentésre azért került sor, mert a hétvégén az ajánlószelvények gyűjtése közben kiderült, hogy ismeretlenek a választópolgárokat megtévesztve az LMP nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.

A választási törvény közelmúltbeli módosítása miatt a kis pártok és a civil szervezetek rendkívül nehéz helyzetbe kerültek az ajánlószelvények összegyűjtése kapcsán. Könnyen előfordulhat, hogy bizonyos helyeken a valódi választás elmarad, mert a kevés aktivistával, és anyagi forrással dolgozó szervezetek nem tudják összegyűjteni a kellő számú ajánlószelvényt. Ezért különösen felháborítónak tartjuk, hogy valakik ilyen mélyre süllyednek, és ennyire nem tisztelik a választás tisztaságát, és rendjét.

Arra kérjük a lakosságot, hogy mindenkor győződjön meg arról, hogy a kopogtató valóban az LMP számára gyűjti a szelvényeket. Illetve a szavazókat és a civil közösségeket is kérjük, hogy hozzák el gyűjtőpontjainkra az ajánlószelvényeket, hogy októberben valóban legyen választási lehetőségük a szavazófülkékben.

Hatvan 2010. augusztus 30.

Szólj hozzá

hatvan tóth norbert kopogtatócédula önkormányzati választások 2010