2010. feb 01.

Az LMP országos listája

írta: Sophie_27
Az LMP országos listája

 Lehet más a kampány: hiteles jelöltekkel, nyílt kampányszámlával indulunk 
 

Megszavazta az országos listát vasárnapi kongresszusán a Lehet Más a Politika. Bár a jelöltállítás folyamata még nem zárult le, szinte biztosra vehető, hogy az országgyűlési választásokon mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet a párt. Az LMP országos listáján szereplők mintegy harmada nő.

Az országos listát Schiffer András vezeti, őt Jávor Benedek és Szabó  Rebeka követi. Egyéni jelöltjeinek többsége választókörzetükben ismert és elismert személyek, akik közül sokan hosszú évek óta részt vesznek a helyi közéletben, szerepet vállalnak civil szervezetekben. Ezért is bízik az LMP abban, hogy tagjai és aktivistái összegyűjtik a megfelelő számú ajánlószelvényt.

Az LMP felkészült és elkötelezett politikusjelöltekkel indul a választásokon, ezzel esélyt ad a választóknak arra, hogy a régi politikai elit helyett új, hiteles személyiségek jelenjenek meg a politikában. Ennek megfelelően nem néhány milliárdos „befektetéséből”, hanem sok, változást váró magánember kisebb adományaiból, nyílt kampányszámlát vezetve kampányol majd az LMP.

A választók jelentős része keres alternatívát a hitelüket vesztett parlamenti pártokkal és a szélsőséges Jobbikkal szemben. Sokaknak van elegük abból, hogy a pártok butának és önzőnek nézik a választókat, és a jövőt felélő, demagóg üzenetekkel próbálják magukhoz édesgetni őket. Ők azok, akik régóta várják, hogy valaki végre megtörje a magyar politika íratlan szabályait. A Lehet Más a Politika erre készül.

Vállaljuk, hogy más lesz a politika, ha az LMP parlamenti párttá válik. Mert nincs benne a „buliban” és nem is fog beszállni a pártok kartellébe. Képviselői minden visszásságot és visszaélést szóvá  fognak tenni, ugyanakkor a jó megoldások kidolgozásáért mindenkivel hajlandóak lesznek szóba állni.

Budapest, 2010. január 31. 

 Részletek: http://lehetmas.hu/hirek/1069

Szólj hozzá

kampány sajtó önkormányzat kongresszus heves megye kopogtatócédula ivády gábor schiffer andrás