2017. dec 01.

Micsoda véletlen!

írta: kebes
Micsoda véletlen!

Az egri közgyűlés fideszes frakciójának teljesen véletlenül most jutott eszébe, hogy 2018 tavaszán a város pénzén krumplit, almát és virágpalántát kellene osztogatni a “rászorulóknak”. Abba nem is szeretnék túlságosan belebonyolódni, hogy a virágpalánta mennyiben járul hozzá a szociálisan rászorulók, - egyszerű bár a NER-ben tiltott kifejezéssel - a szegények  gondjainak megoldásához, inkább csak arra utalnék, hogy állításuk szerint  az egész akciónak “természetesen” semmi köze ahhoz, hogy az adott időszakban lesznek a országgyűlési választások…

krump_1.jpg

Ahogy országosan úgy nyilván helyben sem ez az első eset, amikor a Fidesz közpénzt használ saját népszerűsítésére. Hiszen például nap, mint nap elsétálhatunk olyan úgy nevezett tájékoztató táblák mellett, amelyeken a város címerének nem akadt helye, ellentétben a Fidesz logójával és még sorolhatnám. De azért azt gondolom ezzel az előterjesztéssel ismét sikerült szintet lépniük álszentségben.

Ugyanis magából az előterjesztésből is látszik, hogy az egésznek semmi köze, semmilyen rászorultsághoz, szociális elvhez, hiszen az adományok átvételéhez elegendő a egri lakcím kártya. Vagy ez azt jelenti, hogy szemben a dübörgő kormányzati és kormánypárti sikerpropagandával, minden egri szociálisan rászoruló lenne?

Ha megnézzük a vonatkozó statisztikákat, akkor azt kell látnunk, hogy a társadalom végzetesen kettészakad. A felső néhány jövedelmi tized GDP-ből történő részedése folyamatosan növekszik 2010 óta, míg az alsóbb jövedelmi tizedek részesedése csökken. Tehát a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek "köszönhetően" az Orbán-kormányok adó-, gazdaság- és társadalompolitikájának. Tehát tényleg vannak olyanok az országban, a megyében és a városunkban is, akik rászorulnak akár ilyen jellegű támogatásokra, de ez esetben az adományokat célzottan nekik kellene eljuttatni. Ugyanakkor a helyzetükön átfogó szociálpolitikai intézkedésekkel és nem ilyen típusú  adományokkal lehet javítani.

Tehát nem propaganda célból végrehajtott ételosztásokra van szükség, hanem megfelelő társadalompolitikára városi és országos szinten. Az LMP ezen dolgozik!

Szólj hozzá

fidesz szegénység propaganda LMP