2016. aug 02.

Esslingeni zöldek Egerben

írta: kebes
Esslingeni zöldek Egerben

Az LMP helyi szervezete a napokban Esslingenből érkezett német Zöld párti önkormányzati képviselőket lát vendégül.

A négy fős delegáció múlt hét pénteken érkezett Eger testvérvárosából és az elmúlt napokban résztvettek az Ökopolisz Alapítvány által szervezett nyári akadémián, ahol találkoztak az LMP több vezető politikusával és önkormanyzati képviselőjével, továbbá előadások és beszélgetések keretében bemutatták városi és tartományi tevékenységüket, illetve tájékozódtak a magyarországi és egri politikai viszonyokról.
Mindezek mellett természetesen bejárták Eger belvárosát, megismerték városunk történelmi nevezetességeit és megkóstolták az egri borokat is. Tegnap délelőtt pedig a városházán jártunk vendégeinkkel.

image.jpeg

Számunkra nagy jelentőségű ez a kapcsolatfelvétel, ugyanis jelenleg Németországban a legnagyobb támogatottsággal éppen Baden-Württemberg tartományban rendelkezik a Zöld párt és történelmi sikert aratva 30% fölötti eredménnyel megnyerték a tavaszi tartományi választásokat, így jelenleg ők adják a tartomány miniszterelnökét is.

Szeretnénk a jövőben rendeszeressé tenni ezeket a találkozókat, hiszen az elmúlt évtizedek során rengeteg tudást és tapasztalatot halmoztak fel, aminek megismerése nagyban segítheti itteni tevékenységünket, legyen szó akár városfejlesztésről, akár szervezetépítésről vagy éppen politikai kampányokról.

 

Szólj hozzá

eger testvérváros esslingen öpa