2016. már 26.

Az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát!

írta: kebes
Az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát!

Az LMP csatlakozik az aláírásgyűjtéshez!

Az elmúlt év októberében forgalomlassító demonstrációt szerveztünk Kápolna és Kerecsend között, hogy tiltakozzunk az akkor még csak tervezett állami földeladások ellen és felhívjuk rá az állampolgárok figyelmét. November 16-án az országban elsőként próbáltuk megakadályozni az árverések lefolytatását Egerben, de mivel a törvényes lehetőségeink meglehetősen szűkösek voltak, sikertelenül.
Ezen helyi előzmények után természetesnek tartjuk, hogy csatlakozunk ahhoz a népszavazási aláírásgyűjtéshez, aminek célja, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe az állami földek eladásának tilalmát.
11950334_492527080907945_639847348692239046_o.jpg
 
Az októberi demonstrációnkat követően Nyitrai Zsolt a Fidesz országgyűlési képviselője azt találta mondani, hogy értetlenül áll azelőtt a "vádaskodás" előtt, mely szerint a kormány ismeretségi körében szeretné szétosztani ezeket a területeket, továbbá, hogy kizárólag helyben lakó, földműves magyar állampolgárok juthatnak majd földhöz.
 
Meg lehet nézni az eredményeket...
 
A nyertesek között találunk fitnesz edzőt, gázszerelőt... stb.
Pest és Vas megyében is külföldi gazda szerezte meg egy személyben a legtöbb földet, Somogyban pedig, ha összeadjuk egy belga család összes szerzeményét, fölényesen ők győztek.
 
Orbán Viktor vejének (Tiborcz István) családtagjai több száz millió forintért vásároltak állami földet az árveréseken. Lázár János apja és nagybátyja összesen 130 hektár földet szerzett meg a decemberi földárveréseken. L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár felesége Nadapon és Seregélyesen lett földbirtokos.
A földprivatizáció nagy nyertese a felcsúti polgármester családja lett Fejér megyében, Mészáros Lőrincék több mint 1400 hektár állami földet vettek meg. És még sorolhatnánk...
 
Heves megyében országos ismertséggel bíró, Fidesz közeli licitálók ugyan nem jelentek meg az árveréseken, de ettől még a probléma létezik. Annak következményeként, hogy a településeken a kormánypárt emberei viszik el a földeket, a Fidesz a teljes agrártársadalom fölött próbál majd kontrollt gyakorolni. Többek között ezt akarjuk megakadályozni, azzal hogy csatlakoztunk az népszavazási aláírásgyűjtéshez!
Szólj hozzá

eger népszavazás aláírásgyűjtés heves megye