2015. júl 30.

A kormány teljesítse a szakszervezet követeléseit!

írta: szénhidra
A kormány teljesítse a szakszervezet követeléseit!

Az anyakönyvi rendszer átalakítása kapcsán folytatódik az állami feladatok központosítása. Ez a feladatkoncentráció nem szolgálja a helyben élők érdekeit, költségesebb és ridegebb ügyintézést fog eredményezni. Ugyanakkor, ami a leginkább ellehetetleníti a hatékony anyakönyveztetést és ügyintézést szerte az országban az a közigazgatásban dolgozók tarthatatlanul alacsony bérezése.

Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy fogadja el a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) követeléseit és ne bontsa le az egységes köztisztviselői modellt. A tény, hogy a közigazgatásban dolgozók 2008 óta körülbelül húsz százalékos keresetcsökkenést szenvedtek el, mutatja, hogy a kormány nem foglalkozik érdemben a közigazgatásban dolgozókkal.  A közszolgálatban dolgozók társadalmi közmegbecsülést kell, hogy élvezzenek, aminek alapja a kiszámítható életpálya és ez az életpálya nem szabad, hogy csak  a kormánytisztviselőkre vonatkozzon.

A közszolgálatban dolgozók béremelése hét év után nem várathat magára, a kormány azzal nem oldja meg az államigazgatás problémáit, hogy átszabja a felelősségi köröket a járásközpontok és az önkormányzatok között, hiszen alulfizetett dolgozóktól nem lehet minőségi, emberközpontú munkát elvárni.

Csarnó Ákos,
közigazgatási szakszóvivő

 

adminisztracio.jpg

 

 

Szólj hozzá

lmp mkksz