2013. ápr 13.

Nesztek nektek valóság egri fiatalok!

írta: szénhidra
Nesztek nektek valóság egri fiatalok!

Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, "törvénytelenkednek", kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam - állapította meg Kocsis Máté. Hozzátette: utóbbi csoport tagjai kevesebbet vannak a híradókban, kevesebbet szerepelnek, másképp tervezik szolgálni a hazájukat, dolgoznak szépen, csendben a háttérben, s mindent megtesznek azért, hogy igazságos, élhető, jobb lehetőséget biztosító jövőjük legyen a fiataloknak.

(Kocsis Máté valamiféle Fidesz szóvivő ebben a témában, azt hiszem, az idézetet pedig innen idéztem.)

A változatosság kedvéért beszéljünk most az utóbb említett csoportról!

fiatalok2.jpgA napokban derült ki ugyanis, hogy a híradókban kevesebbet szerepelő, hazájukat és városukat másképp szolgálni tervező, csendben a háttérben szépen dolgozó, és akik mindent megtesznek azért, hogy igazságos, élhető, jobb lehetőséget biztosító jövőjük legyen a fiataloknak Egerben, nos nekik megmutatta a Fidesz-KDNP-Lokálpatrióta városvezetés az igazi arcát. A Dohánygyár, mint előremutató civil kezdeményezés - egy elsősorban fiataloknak és képzőművészeknek tervezett, rendkívül hiánypótló terv, a Pláza egyik épületében - semmit sem ér nekik. A Dohánygyár kezdeményezésről itt, annak meghiúsulásáról pedig itt és itt olvashatnak.

Innen is látszik, hogy ez az ígérgetés mekkora púder és szemfényvesztés… A Fidesz-KDNP-Lokálpatrióta  városvezetői többség ilyen látványosan régóta nem rúgta magát tökön a fent idézettek fényében nézve. A Fidesz-KDNP-Lokálpatrióta városvezetés csak szóvirágok mögé bújik, valódi eredményekkel kecsegtető kezdeményezések mögé nem áll, nem érdeke az egri fiatalok igényeit is figyelembe venni.

Legalábbis ebben a történetben ez látszik, és nem nagyon sietnek, hogy elmagyarázzák, hogy miért coki a fiatalok alulról jövő kezdeményezéseinek ebben a városban. Hiteltelen az egész és még jól meg is szívattak pár embert.

De hát úgy látszik ma ez a trendi náluk mind országosan, mind Egerben egyaránt. Könyörgöm, valaki hazudtoljon meg!

Dr. Csarnó Ákos

Eger MJV, tanácsnok

Szólj hozzá

civil fidesz eger kdnp fiatalok lmp lokálpatrióták