2012. nov 02.

Kitekintő - lakcím, népesség, regisztráció, ráció

írta: szénhidra
Kitekintő - lakcím, népesség, regisztráció, ráció

szavaz.jpgHírek szerint a jegyző fogja felkeresni a választókat a regisztrációs időszakban, hogy regisztráljanak. Már ha szeretnének egyáltalán választani 2014-ben.

 Rogán Antal fideszes frakcióvezető kijelentette, hogy a lakcím-nyilvántartás egy ósdi, csökevény valami. Azt is tudjuk már, hogy a választónak tudatosnak kell lennie, ezért kell regisztrálnia magát. Azt is tudtuk, hogy eddig a népesség-nyilvántartás volt az alapja a választásnak és 99,9%-ban jól is működött. Látszik, hogy a jegyző és a választó is szívni fog ezzel a regisztrációs kopogtatással, mert egyrészt fizikai képtelenség a rendelkezésre álló idő alatt minden választásra jogosultat felkeresni, másrészt az ajánlószelvények gyűjtését kísérő zavarás és ajtócsapkodás megmarad. Amúgy érezhető az abszurditás? A választásra jogosultakat felkeresi a jegyző, hogy regisztráljon, hogy választásra jogosult legyen. Agyrém.

 Ha a népesség-nyilvántartás egy csökevény, akkor miért az alapján fog házról-házra járni a jegyző, hogy a választásra regisztráltassa a választókat? Nem értem, ha van és működik a nyilvántartás, akkor miért nem lehet használni? Miért kell az extra meló?

 Komolyan kezdem, azt hinni, hogy a  Fidesz-KDNP azt adja a választóinak és híveinek ajándékba, amit a többieknek büntetésül.

Szólj hozzá

választás eger regisztráció 2014 jegyző