2012. okt 27.

Regisztráció és együttműködés

írta: szénhidra
Regisztráció és együttműködés

Karácsony Gergely Egerben a regisztráció elutasításáról és az Együtt 2014 Mozgalommal való együttműködésről

kg2.jpgKarácsony Gergely Egerben tartott sajtótájékoztatóján és az azt követő lakossági fórumon bírálta a regisztráció bevezetését illetve részleteket árult el az Együtt 2014 Mozgalommal való együttműködés lehetőségeiről is.

 Az LMP országgyűlési frakcióvezető helyettese szerint a választási regisztráció bevezetése egyszerre értelmetlen, alkotmányellenes és őrültség. A Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezető-helyettese azt pedig még nagyobb őrültségnek tartja, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője eltöröltetné a központi lakcímnyilvántartást. A választási regisztráció alaptörvénybe emelésének szándéka nyílt színvallás amellett, hogy a Fidesz nemcsak az előző alkotmányt, hanem a saját alaptörvényét sem veszi semmibe.

Amellett, hogy bevezetnek egy olyan intézményt, amelyikre semmi szükség sincsen, az alkotmányügyi bizottság még azt is javasolta, hogy vegyék ki a lehetőségek közül a regisztráció legkönnyebb formáját, a levélben történőt, ezzel a lépéssel a Fidesz hadat üzen a választópolgároknak és elárulja a demokratikus szabad választás lehetőségét.

Az október 23-i rendezvényén meghirdetett politikai együttműködés pontos tartalmát nem ismerjük, mondta Karácsony Gergely. Az Együtt 2014 Mozgalomban való esetleges részvételről a párt novemberi kongresszusa dönt, ha konkrét megkeresést kap a párt. Az együttműködésről viszont csak akkor érdemes beszélni, ha az LMP annak keretein belül jobban meg tudja valósítani a közpolitikai céljait, mint önállóan.

A sajtótájékoztató után lakossági fórumon és a Szolidaritás Dobó téri rendezvényén is kérdésekre is válaszolt a párt képviselője.

 

LMP

HM szervezet

sajtómegjelenések:

TV Eger, TV Eger2,

Szólj hozzá

választás eger regisztráció karácsony gergely lmp együttt 2014