2012. júl 10.

Let it B! a Föld! 5. Ökopolitikai Nyári Egyetem – Bodajk 2012

írta: kebes
Let it B! a Föld! 5. Ökopolitikai Nyári Egyetem – Bodajk 2012

Bár a NASA szakemberei szerint a Kepler 22B nevet viselő bolygó alkalmas lehet emberi életre és a kis herceg B 612-es bolygója is egy kedves helynek tűnik az univerzumban, nekünk, földlakóknak mégsem időszerű új lakóhelyet keresni, hiszen a globális gazdasági, ökológiai és társadalmi válság ellenére a Földet néhány jó kezdeményezéssel egy nagyon is élhető bolygóvá tehetjük.

Az Ökopolitikai Műhely Alapítvány az idén immár ötödik alkalommal rendezi meg hagyományosnak mondható, azonban most jelentősen megújuló Ökopolitikai Nyári Egyetemét Bodajkon. A július 31-től augusztus 5-ig tartó táborunk célja, hogy az ökopolitikában, a környezetvédelemben és a fenntartható életstratégiák keresésében jártas vagy azzal ismerkedő résztvevőknek egy olyan élhető, szerethető szakmai platformot teremtsen, ahol eszmét, tudást, és telefonszámot is cserélhetnek. Ezt a kapcsolódást közösségépítő programok, workshopok, kerekasztal beszélgetések biztosítják, melyeket elismert hazai és nemzetközi szakemberek, a témában eredményesen munkálkodó civilek és közösségi kezdeményezések vezetnek.

Nyári egyetemünk során egy felejthetetlen 6 napos forgatagban lelkierővel, bátorsággal, szellemi munícióval és gyakorlati praktikákkal töltjük fel a körülbelül ötszáz résztvevőt, akik hazatérve saját közösségük hasznára kamatoztathatják a megszerzett tudást és tapasztalatokat.

A táborba az ökopolitikában jártas, vagy azzal ismerkedni vágyó időseket és fiatalokat egyaránt várjuk. A szakmai előadások, workshopok sorát koncertek, kézműves foglalkozások, színházi előadások, filmvetítések, táncos programok lazítják majd, esténként tábortűz mellett töltődhetnek fel a résztvevők. A családokat gyermekprogramokkal és jegyárkedvezménnyel várjuk, az egészséges táplálkozásra vágyóknak pedig jó hír, hogy a helyi alapanyagból készült, napi 4-szeri étkezést a Kétker-Étkem biztosítja minden táborlakó számára.

A Nyári Egyetem részletes programja is hamarosan összeáll, amelyről mind a szervezőknél, mind pedig a folyamatosan frissülő honlapunkon lehet majd tájékozódni!

Szervezők, támogatók:
Az 5. Ökopolitikai Nyári Egyetemet az Ökopolitikai Műhely Alapítvány (okopolmuhely.hu) szervezi, a Green European Foundation (gef.eu) és a Zöld Szabadegyetem Egyesület (greenacademy.hu) együttműködésével. A rendezvény támogatói a Heinrich Böll Alapítvány (boell.eu), az Európai Zöld Párt (europeangreens.eu) és az Ökopolisz Alapítvány (okopoliszalapitvany.hu), melyek a programok szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vállalnak.

Szólj hozzá

nyári egyetem Bodajk Ökopolisz