2011. nov 27.

Vágó Gábor - Zöld fordulatot!

írta: szénhidra
Vágó Gábor - Zöld fordulatot!

Pénteken, a Moody’s leminősítési bejelentésének napján tartott sajtótájékoztatót Vágó Gábor országgyűlési képviselő, az LMP Országos Választmányának szóvivője Egerben, a Lehet Más a Politika Heves megyei irodájában.

A „Zöld fordulat a költségvetésben” címmel megtartott tájékoztatón elhangzott, hogy az LMP Matolcsy György, a bel-, és külföldön egyaránt hiteltelenné vált nemzetgazdasági miniszter menesztését követeli és kezdeményezi egy válságtanácskozás azonnali összehívását, a munkavállalói érdekképviseletek, a munkáltatók és a parlamenti pártok részvételével. Továbbá arra kéri Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy hétfőn, az Országgyűlésben, napirend előtti felszólalásban adjon végre számot Magyarország valós gazdasági állapotáról.

Az LMP szerint, egy új típusú gazdaságpolitikára, zöld fordulatra van szükség – mondta Vágó Gábor, hozzátéve, hogy egy olyan, az európai zöldpártok által is javasolt gazdaságfejlesztési alapot kellene létrehozni, ami lehetővé tenné a zöld beruházások finanszírozását, amelyek már középtávon jelentős megtakarításokhoz vezetnének és hatásukra fellendülne pl. az építőipar is.

További javaslatként elhangzott, hogy a munkaerőpiac élénkítése érdekében célzott járulékcsökkentésekre lenne szükség.

Az LMP „Munkát, levegőt” című alternatív költségvetési javaslata (http://lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/09/Az-LMP-2012.-%C3%A9vre-sz%C3%B3l%C3%B3-k%C3%B6lts%C3%A9gvet%C3%A9si-javaslata.pdf) pontos számításokkal alátámasztva mutatja be javaslataik költségvetési alapjait.  

LMP

 

Szólj hozzá

lmp vágó gábor zöld fordulat lmp eger