2011. aug 02.

A helyi lakos nem szólalhat meg? Kérdések az egri polgármesternek.

írta: szénhidra
A helyi lakos nem szólalhat meg? Kérdések az egri polgármesternek.

 

A mai napon levelet küldtünk Habis László polgármester úrnak. Természetesen a választ is közöljük, amint megérkezik. A helyi, részvételi demokrácia miatt is...

 

 

Tisztelt Polgármester Úr!

2011. május 25-én megtartott Közgyűlés nyílt ülését követően, mint ahogy többször már az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának megfelelően történt, helyi lakos szeretett volna felszólalni Eger városát érintő fontos kérdésben.

Az akkor hatályban lévő Eger Megyei Jogú Város Alapokmányáról (továbbiakban: Alapokmány) szóló többször módosított 13/1999. (IV.21.) számú rendelet 28.§-ában foglaltak értelmében a Közgyűlés ülésén jelenlévő állampolgárok az utolsó napirendi pont lezárását követően felszólalási jeggyel az Önkormányzat és szervei, a Polgármesteri Hivatal és a közszolgáltatók feladatkörébe tartozó ügyekben tehetnek közérdekű felvetéseket és kérdéseket, észrevételeket intézhetnek a Közgyűléshez és annak bizottságaihoz. Egy felvető két ügyre térhet ki, együttesen legfeljebb 5 percben.

A felszólalni kívánó lakos érvényes felszólalási jeggyel rendelkezett, azonban egy alapkő letételi ünnepség miatt az ülést levezető elnökként Ön idő előtt bezárta az ülést, így a felszólalással az egri lakos nem élhetett. A Polgármesteri Hivatal dolgozói észlelték a problémát és jelzéssel éltek Ön felé, azonban már lehetőség nem volt ott helyben orvosolni a hibát. Dr. Kovács Luca jegyző asszony ígéretet tett arra, hogy a következő Közgyűlésig felveszik a kapcsolatot az érintett személlyel, aki ezért az elérhetőségét (telefonszámát) is a jegyző asszony rendelkezésére bocsátotta. A Polgármesteri Hivatal részéről azonban az ígéret ellenére mind a mai napig megkeresés nem érkezett.

A kialakult helyzettel kapcsolatban a Lehet Más a Politika az alábbi kérdésekre várja válaszát:

Tervezi-e a hivatal, hogy megkeresi az érintett lakost?

Amennyiben a helyi lakos még élni kíván jogával biztosítja-e Ön, mint levezető elnök a felszólalás lehetőségét részére?

Meg tesz-e Ön és a hivatal a jövőben mindent azért, hogy hasonló helyzetek ne fordulhassanak elő?

Várom megtisztelő válaszát.

Eger, 2011. augusztus 2.

 

Tisztelettel: 

dr. Csarnó Ákos

képviselő

Lehet Más a Politika

 

 UPDATE: Levelünkre megérkezett a válasz, ígéretünknek híven közzé is tesszük itt.

 


Szólj hozzá

eger polgármester habis lászló lmp eger