2011. máj 13.

A képviselő helybe jön!

írta: szénhidra
A képviselő helybe jön!

 

Megtörtént a második kitelepült fogadóórám. A kitelepült fogadóóra célja elsősorban az volt, hogy a helyi lakosok érezzék, hogy nem automatikus, hogy csak a képviselő színe elé lehet járulni, hanem fordítva is működik a dolog. A szabad tér pedig figyelemfelhívásnak sem utolsó, hisz többen láthatják mi történik.

 

A két fogadóórából az első a Berva lakótelep kellős közepén volt április 13-án, szerdán 16.00 - 17.00 között. Köszönhetően annak, hogy lelkes aktivisták a hétvégén megszórták szórólappal a környéket, sok helyi érdeklődő jelent meg. Volt aki készült és előre leírta mit is akart, mert mennie kellet számítógépes tanfolyamra (kb. 65 éves úr), mások a gyerekük levelét hozták el, megint mások konkrét kérdéseket tettek fel, illetve a kívánságaikat jelezték. A végén fogadóóra után a helyi kérdéseken túl sokáig beszélgettünk aktuális politikai kérdésekről is.

 

A legmegdöbbentőbb az volt, hogy azt mondták nekem, hogy én vagyok az első képviselő, aki hosszú idő óta kiment hozzájuk. Van probléma: az ifjúság kallódik, kellene közösségi tér, buszközlekedés gyatra és kevés, és még kb. 30 pontba szedve, amit jegyzeteltem rendületlenül.

 

A másik fogadóóra ugyanaznap a pásztorvölgyi játszótéren volt. Annak ellenére, hogy több szórólap jutott a környékre mindössze egy ember jött el.

 

A fogadóórát követően egyeztettem a Városüzemeltetési Iroda vezetőjével, Vendrei Máriával, aki készségesen állt rendelkezésre. Sikerült egy időpontot találni, hogy a felmerült és megbeszélt időpontban helyi bejárást tartsunk. Ez történt meg május 12-én, csütörtökön. A bejárás azért lett a szabadba tervezve, mert a városházi dolgozók a helyiekkel együtt így bejárhatták és megismerhették a környéket. A menetrend a következő volt:

 

-rendkívül ragyogó idő volt, ezért szakadt rólam a víz, mire megérkeztem kerékpárral,

-gyűltek az emberek,

-megérkeztek a városháza dolgozói: irodavezető asszony, további két dolgozó az irodáról, (kimondottan szakterületi szakemberek) továbbá a Városgondozás Kft. részéről egy kolléga. Mivel az irodavezető asszonnyal korábban leültem és megbeszéltünk több felvetett kérdést így jól fel tudtak készülni a problémákból, gyakorlatilag nem volt kínos kérdés, mert tudtak felelni majdnem minden kérdésre, amire pedig azonnal nem tudtak, arra ígéretet tettek, hogy későbbi időpontban fognak válaszolni (ilyen volt pl. a buszjáratok kérdése, mert az a volán ügye elsősorban),

-először az összegyűjtött kérdéseken mentünk végig, időnként moderálnom kellett a hozzászólások sűrűsödése és a tárgytól eltérés miatt (amúgy kb. 15 helyi gyűlt össze rajtunk kívül),

-ezt követően a még időközben felmerült kérdések jöhettek, majd egy bejárást tartottunk – a helyiek körbevezettek bennünket a lakótelepen és megmutatták a problémákat,

-a városháziak előtt le a kalappal, szorgalmasan jegyzeteltek, készségesek voltak, több krónikus problémát sikerült feltárni

 

A következő lépés a megvalósulás lesz, ami folyamatos egyeztetést kíván a városházi szakemberekkel és a helyiekkel egyaránt.

 

Eger, 2011. május 13.

 

dr. Csarnó Ákos

képviselő

LMP

Szólj hozzá

eger berva felnémet lmp eger képviselői fogadóóra