2010. dec 08.

Az egri civilekért a költségvetési vitában (sajtóközlemény)

írta: szénhidra
Az egri civilekért a költségvetési vitában (sajtóközlemény)

A Lehet Más a Politika az önkormányzati választások óta eltelt időben sem dőlt hátra kényelmesen: képviselőjük, dr. Csarnó Ákos az egri Közgyűlésben valamint a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság munkájában, mint elnök vesz aktívan részt, on-line fogadóórát tart, a párt tagjai és szimpatizánsai pedig előadásokat szerveznek, a folyamatosan frissülő tartalmú internetes oldalukon pedig a városban történő eseményekről és véleményükről tájékoztatják az olvasókat. A párt folytatja elkezdett munkáját, több tervet és elképzelést is szeretnének megvalósítani a közeljövőben.

Dr. Csarnó Ákos szerint fontos időszak előtt áll a Közgyűlés, mert közeleg a következő év költségvetési koncepciójának tárgyalása. Az LMP a választási programjával összhangban a költségvetéssel kapcsolatos elképzeléseit határozottan képviseli. Tény, hogy a város költségvetésében vannak lyukak, ezek befoltozására rövid távú megoldásként csak a hitelek és a kötvénykibocsátás használható. Azonban az így nyert pénzek felhasználásakor arra kell törekedni, hogy ne látványberuházásokra, látványelemekre és működési költségekre menjenek el összegek, hanem olyan beruházásokra, amikre a ráfordított pénzek előbb-utóbb megtérülnek: vállalkozás-fejlesztésre, oktatásra, munkahely-teremtés elősegítésére. Kiemelt jelentősségűnek tartja a párt, hogy a Civil Alap forrása magasabb legyen, mert nemcsak az előző négy évben, de azelőtt sem nőtt a civil szervezetek támogatása, és az is fontos, hogy annak felhasználásáról továbbra is a helyi civilek döntsenek és ne működésre, hanem programtámogatásokra lehessen fordítani a forrásokat.

Az Lehet Más a Politika egri képviselője elmondta: a város életét befolyásoló döntések meghozatala előtt folyamatosan konzultálnak szakemberekkel és civil szervezetekkel, azonban fontosnak tartják, hogy a szélesebb közönséghez, a városban élőkhöz is eljusson minden információ. A nyilvánosság és az átláthatóság követelményének megfelelően szeretnék elérni, hogy a Közgyűlés mellett működő bizottságok külsős tagjainak önéletrajza is megismerhető legyen, hiszen a szakemberek szakmai ismereteiket tartalmazó információk legalább olyan fontosak, mint a képviselő tagok önéletrajzai.

Az LMP képviselője említette, hogy mind ő, mind a párt kihasználja az internet nyújtotta lehetőségeket. A http://www.facebook.com/pages/Csarno-Akos-kepviselo/167356306620183 és a http://lmpeger.blog.hu címen blogbejegyzésekben, cikkekben követhetők a vélemények és állásfoglalások az városban és az országban történő eseményekről, legyen szó a közgyűlésen történtekről, a civil kezdeményezések támogatásáról, a patakszennyezésről, az éghajlatvédelmi stratégiáról, a biomassza fűtőműről vagy a kerékpárutakról. Végezetül kitért arra is a képviselő, hogy a város képviselői közül elsőként ő tart folyamatos, on-line „fogadóórát”, ahol várja az érdeklődők véleményét és kérdéseit.

Szólj hozzá

civil eger költségvetés lmp