2010. aug 20.

Dr. Lukács Zoltán

írta: kebes
Dr. Lukács Zoltán

Az LMP heves megyei listájának negyedik helyén: Dr. Lukács Zoltán

Gyöngyösi születésű vagyok, Gyöngyöstarjánban nőttem fel, jelenleg is Gyöngyöstarjánban élek jogász feleségemmel és három gyermekünkkel. Közel négy éve ügyvédként dolgozom Gyöngyösön, emellet Gyöngyöstarjánban 2006 októberétől önkormányzati képviselőként is tevékenykedek. 

A közélet felé mindig kiemelt érdeklődéssel fordultam, úgy éreztem, hogy felelős vagyok azért a közösségért, amelyben élek. Sajnos a magyar közéletben azt tapasztaltam, hogy a politikusok, közéleti személyiségek szerepvállalását legtöbbször nem az általuk fontosnak tartott értékek és közösségek képviselete jellemzi, hanem sokkal inkább saját karrierjük építése és a mögöttük álló politikai és gazdasági erőcsoportok érdekeinek érvényesítése. Azok a személyek pedig, akik értékrendjük és erkölcsi tartásuk alapján alkalmasak lennének a köz képviseletére, nem vállalkoznak erre, mert nem akarnak a „politika mocsarába” süllyedni.  

Úgy gondolom, hogy a közösségért érzett felelősség alól nem húzhatjuk ki magunkat. Mindenkinek a saját helyén kell kivennie a részét a köz formálásából. Ha mással nem hát azzal, hogy elmondjuk egymásnak a közéletről kialakult véleményünket, hogy próbálunk közös problémáinkra közösen megoldást találni, hogy elmegyünk szavazni, részt veszünk a demokráciában, hogy azokat, akik minket képviselnek ellenőrizzük, végül pedig, hogy értékeinket és közösségeinket mi magunk képviseljük.

Mindeddig – meglévő értékválasztásom ellenére – sem akartam elkötelezni magam konkrét politikai erő mellett. Úgy láttam, hogy a két fő politikai erő között lévő törésvonal melletti politizálás nem teszi lehetővé az érdemi vitát.  

Most, hogy a két nagy párt közötti verseny lefutottnak látszik, a választópolgároknak végre lehetőségük van elszakadni a jobb-bal problémájától és a saját értékrendjüknek leginkább megfelelő politikai erők és programok között választhatnak. Most végre feltehetjük a kisebb közösségeink és az egész ország jövőjét érintő valós kérdéseket, amilyen természeti és kulturális környezetünk jövője, a vidéki élet, a mezőgazdaság, a mezőgazdaságból élő, valódi értékeket teremtő emberek jövője, vagy a roma közösségekkel kapcsolatos megoldásra való problémák. A választók végre az őket érintő konkrét problémákra adott válaszok alapján dönthetnek. 

A Lehet Más a Politika felteszi a jövőnk szempontjából leglényegesebb kérdéseket, és igyekszik azokra józan, leleményes válaszokat adni. Ismerjék meg választási programunkat, vegyenek részt a demokráciában, és higgyék el Lehet Más a Politika!

Szólj hozzá

kampány jelöltek heves megye lmp kopogtatócédula választás 2010 lukács zoltán önkormányzati választások 2010