2010. feb 09.

Az LMP országos listája

írta: Sophie_27
Az LMP országos listája

 Megszavazta az országos listát  2010. január 31-ei vasárnapi kongresszusán a Lehet Más a Politika. Bár a jelöltállítás folyamata még nem zárult le, szinte biztosra vehető, hogy az országgyűlési választásokon mind a 176 egyéni választókerületben indít jelöltet a párt. Az LMP országos listáján szereplők mintegy harmada nő.

Az országos listát Schiffer András vezeti, őt Jávor Benedek és Szabó Rebeka követi. Egyéni jelöltjeinek többsége választókörzetükben ismert és elismert személyek, akik közül sokan hosszú évek óta részt vesznek a helyi közéletben, szerepet vállalnak civil szervezetekben. Ezért is bízik az LMP abban, hogy tagjai és aktivistái összegyűjtik a megfelelő számú ajánlószelvényt. Az LMP felkészült és elkötelezett politikusjelöltekkel indul a választásokon, ezzel esélyt ad a választóknak arra, hogy a régi politikai elit helyett új, hiteles személyiségek jelenjenek meg a politikában. Ennek megfelelően nem néhány milliárdos „befektetéséből”, hanem sok, változást váró magánember kisebb adományaiból, nyílt kampányszámlát vezetve kampányol majd az LMP.

A választók jelentős része keres alternatívát a hitelüket vesztett parlamenti pártokkal és a szélsőséges Jobbikkal szemben. Sokaknak van elegük abból, hogy a pártok butának és önzőnek nézik a választókat, és a jövőt felélő, demagóg üzenetekkel próbálják magukhoz édesgetni őket. Ők azok, akik régóta várják, hogy valaki végre megtörje a magyar politika íratlan szabályait. A Lehet Más a Politika erre készül. Vállaljuk, hogy más lesz a politika, ha az LMP parlamenti párttá válik. Mert nincs benne a „buliban” és nem is fog beszállni a pártok kartellébe. Képviselői minden visszásságot és visszaélést szóvá fognak tenni, ugyanakkor a jó megoldások kidolgozásáért mindenkivel hajlandóak lesznek szóba állni.

Jelöltjeink listája (és bemutatkozásuk):

1. Schiffer András
2. Jávor Benedek
3. Szabó Rebeka

4. Mile Lajos
5. Ivády Gábor
6. Szabó Tímea
7. Szilágyi Péter
8. Scheiring Gábor
9. Ertsey Katalin
10. Vágó Gábor
11. Szilágyi László
12. Kaufer Virág
13. Szombati Kristóf
14. Hegedűs Gyula
15. Hajdú Mária
16. Tordai Bence
17. Pető Ernő
18. Margóczi Katalin
19. Nagy Tamás
20. Priksz Gábor
21. Bari Judit
22. Borbély Tamás
23. Ikotity István
24. Malya Carmen
25. Bajomi Iván
26. Csapó Balázs
27. Gergácz Ildikó
28. Kutas Viktor
29. Mező János
30. Gál Anita

Szólj hozzá

kampány sajtó kongresszus heves megye választmány lmp kopogtatócédula ivády gábor schiffer andrás