2009. okt 28.

Lehet-e más a politika Egerben?

írta: torosziget
Lehet-e más a politika Egerben?

Az LMP szerint igen, de csak úgy, ha a választópolgárok bevonásával egy átlátható és tiszta politikával, és egy ezekre az elvekre épülő kampánnyal nyerik meg maguknak a tömegeket. Egerben, a Francesco Kávéház és Étterem adott helyet a Lehet Más a Politika Párt sajtótájékoztatójának és a kampányról folytatott kötetlen beszélgetésnek.

Az oldott hangulatú, baráti légkörű összejövetelen Schiffer András és Ivády Gábor, az LMP választmányi tagjai ismertették az új, regisztrációs kampánynak nevezett programot, melynek a célja, hogy az emberek „részt vegyenek a demokráciában”.

A program maga nem azt a fajta hagyományos aláírásgyűjtést takarja, mint a többi párt esetében, hanem egy új szemléletű, intenzív és mindenek előtt interaktív kapcsolatot az állampolgárokkal. Az átláthatóság jegyében az LMP máris bepillantást enged az érdeklődőknek, szimpatizánsoknak a párt belső ügyeibe, hiszen az interneten nyomon lehet követni a párt népszerűségét és sikereit a 176 országos választókerületen belül.

Ugyanígy, az interneten teszi lehetővé az LMP, hogy a véleményeket, ötleteket és benyomásokat megosszák egymással az ide látogatók. A regisztrációs kampány maga a kopogtatócédulák gyűjtését kezeli fő feladataként, de Ivády Gábor szerint az LMP ezen a területen is szakítani kíván a hagyományokkal, hiszen nyíltan megmodja, mire kellenek ezek az ajánlócédulák, és mennyi kell belőlük. Ahhoz, hogy az LMP minden választókerületben jelöltet állíthasson, összesen 132 000 aláírást kell szerezniük. Ugyanezen a napon, október 27-én egyszerre több nagyvárosban, például Budapesten, Szegeden és Szekszárdon folytattak hasonló beszélgetéseket.

176 - Vegyél részt a demokráciában! >

Forrás: egriszin.hu Írta: Szakra Attila 2009. 10. 27.

Szólj hozzá

kampány sajtó heves megye lmp ivády gábor schiffer andrás