2016. aug 02.

Esslingeni zöldek Egerben

írta: kebes
Esslingeni zöldek Egerben

Az LMP helyi szervezete a napokban Esslingenből érkezett német Zöld párti önkormányzati képviselőket lát vendégül.

A négy fős delegáció múlt hét pénteken érkezett Eger testvérvárosából és az elmúlt napokban résztvettek az Ökopolisz Alapítvány által szervezett nyári akadémián, ahol találkoztak az LMP több vezető politikusával és önkormanyzati képviselőjével, továbbá előadások és beszélgetések keretében bemutatták városi és tartományi tevékenységüket, illetve tájékozódtak a magyarországi és egri politikai viszonyokról.
Mindezek mellett természetesen bejárták Eger belvárosát, megismerték városunk történelmi nevezetességeit és megkóstolták az egri borokat is. Tegnap délelőtt pedig a városházán jártunk ...

Tovább Szólj hozzá

eger testvérváros esslingen öpa

2016. már 18.

Járatritkítás?

írta: kebes
Járatritkítás?

A múlt héten kaptam egy meghívót a polgármesteri hivatalból, miszerint a mai napon ún. kibővített tanácsnoki értekezletre kerül sor, aminek a témája a helyi közösségi közlekedés buszjáratainak ritkítása.

Az értekezlethez előzetes előterjesztést nem kaptunk, a helyszínen került kiosztásra egy két oldalas anyag, ami azoknak a járatoknak a felsorolását tartalmazta, amelyek megszüntetésre kerülhetnek. Az ülésen a polgármester és város képviselői mellett jelen voltak a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ (KMKK) Zrt. Egri Területi Igazgatóságának képviselői is, akiktől módunkban állt kérdezni.

Én egyrészt elmondtam, hogy mivel az elmúlt időszakban több olyan – részben általam is támogatott – döntés ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés eger komlósi csaba

2016. feb 18.

Költségvetés, betelepítési kvóta, TDM-pályázat

írta: kebes
Költségvetés, betelepítési  kvóta, TDM-pályázat

Ülésezett az egri közgyűlés

A legutóbbi egri közgyűlés három napirendi pontot tárgyalt; a város 2016. évi költségvetését, a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló határozatot és egy sürgősséggel napirendre vett előterjesztést, ami egy TDM-fejlesztési pályázaton való indulásról szólt.

kozgyules_eger.jpg

Mivel tudomásom szerint a helyi önkormányzatok feladat- és hatásköre helyi közügyek intézésére terjed ki, úgy gondoltam, hogy a második előterjesztésnek nincs helye a napirendek között, ezért kértem a levételét. Ennek kapcsán nagyjából a következőket mondtam el:

„Nem igazán értem, hogy hogyan kerül ez az előterjesztés a közgyűlés napirendi pontjai közé. Ezentúl nemzetközi szerződésekről is fogunk itt vitatkozni?

Az eddigiekben Habis ...

Tovább Szólj hozzá

eger költségvetés közgyűlés habis lászló komlósi csaba

2016. jan 14.

A decemberi közgyűlés személyi döntéseinek margójára

írta: kebes
A decemberi közgyűlés személyi döntéseinek margójára

Új bölcsődevezető – romokban a kollégák és a szülők

A decemberi közgyűlésen több  személyi döntés  is sajátos körülmények között született. ( Részletes beszámoló itt! ) Alább az új bölcsődevezető kinevezése kapcsán érkezett reflexió olvasható:

bolcsi1.jpg"Szomorúan értesültünk róla, hogy egy újabb szakmailag indokolatlan döntéssel koronázta meg eddigi tevékenységét a fideszes többségű közgyűlés – a munkáját 10 éve kifogástalanul, magas szakmai színvonalon, a dolgozók és szülők legnagyobb megelégedésére végző szakmai vezető, Szurominé Balogh Mónika helyett egy vezetői tapasztalatokkal nem rendelkező jelöltet, Tóth Helgát támogatták Eger MJV Önkormányzat Bölcsődei Igazgatóság élére kiírt pályázat elbírálásakor. Szurominé Balogh Mónika sikeresen folytatta le a ...

Tovább Szólj hozzá

eger közgyűlés bölcsődevezető

2016. jan 11.

Fizessen a kormány késedelmi kamatot a rosszul járt dolgozóknak!

írta: szénhidra
Fizessen a kormány késedelmi kamatot a rosszul járt dolgozóknak!

Az LMP szerint nem elég, hogy a közszféra bértáblái nyolcadik éve vannak befagyasztva, még azt a kevés bért sem képes az állam időben kifizetni az alkalmazottainak, hiszen december után az újévben sem szűntek meg a kifizetések körüli problémák. A kormány tehát képtelen garantálni a bérek időben történő elutalását, márpedig ebben az esetben a hatályos törvények szerint is késedelmi kamat jár a dolgozóknak. Elfogadhatatlan, hogy eközben a közmunkásokat is rosszabb helyzetbe hozzák a közmunkabérek befagyasztásával.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy a közszféra drasztikus leépítésével való riogatások helyett tegye rendbe a kifizetéseket, kárpótolja a dolgozókat késedelmi kamatok kifizetésével, ahogy azt a törvény is ...

Tovább Szólj hozzá

bér lmp közalkalmazottak

2016. jan 06.

A kormányzati vízfej leépít, de nem magán kezdi

írta: szénhidra
A kormányzati vízfej leépít, de nem magán kezdi

Attól a kormánytól, amely az elmúlt években folyamatosan növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és kormánybiztosok számát, miközben elsorvasztotta az egészségügyet és az oktatást, elfogadhatatlan a közszféra leépítésének bármiféle terve. A kormánynak saját magán kellene kezdeni a létszámcsökkentést, mielőtt olyan leépítésbe kezdene, ami nem csupán a közigazgatást, hanem az egészségügyet és az oktatást is érintené – a Csepreghy Nándor által beharangozott 600 ezer fős szám ugyanis csak utóbbiakkal együtt értelmezhető.

kioszt.jpg

A Miniszterelnökség államtitkára szerint még ebben a ciklusban akár 200 ezres leépítésre kerülhet sor a közszférában, amit hosszabb távon újabb 400 ezer állás megszüntetése ...

Tovább Szólj hozzá

lmp közalkalmazottak

2015. dec 31.

Milyen volt az év?

írta: szénhidra
Milyen volt az év?

 

Ha az LMP szempontjából tekintjük át országunk és városunk politikai eseményeit és a 2015-ös évben lezajlott társadalmi folyamatokat, akkor nem lehetünk túl elégedettek. Az általunk elérni kívánt fenntartható világ irányába tett lépéseket nem tartjuk elegendőnek és számos olyan esemény is történt, ami inkább az ellenkező irányba mutat.

Ugyanakkor természetesen történtek olyan események, amelyeket sikerként könyvelhetünk el. A helyi szervezetünk létszáma, aktivitása növekedett. Szervezeti szempontból szintén fontos lépés volt, hogy Schmuck Erzsébet az LMP országgyűlési képviselője képviselői irodát nyitott városunkban.

A fentieknek és az egri közgyűlésben évek óta végzett folyamatos munkának ...

Tovább Szólj hozzá

magyarország eger ellenzék lmp

2015. nov 24.

Vasúton Egerbe

írta: kebes
Vasúton Egerbe

Azt gondoltam, hogy egy nagy ívű, előremutató és konstruktív javaslattal élek a mai napon! Kezdeményezem, hogy a híres felcsúti kisvasút nyomvonalát a fővároson keresztül hosszabbítsák meg Egerig, egy új, gazdaságos és környezetbarát közlekedési lehetőségeket teremtve ezzel a város lakóinak és az idelátogató turistáknak. Egyben kérem szűkebb pátriánk nagy befolyású kormánypárti prominenseit, hogy kezdjenek lobbi tevékenységbe ezen kezdeményezés sikere érdekében!

12278227_1083740208325932_1520347314_n.jpg

Aztán elbizonytalanodtam egy kicsit, mert azt hallottam, hogy ezt a vasutat, akkor fogják továbbépíteni, ha ellenzik a megépítését. „Ha támadják a kisvasutat, meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor Lovasberényig. Ez nem krakélerség, ...

Tovább Szólj hozzá

orbán viktor vasút közösségi közlekedés Eger Felcsút Fónagy János Szilvásvárad komlósi csaba

2015. okt 18.

A hazaszeretet, mint politikai termék

írta: kebes
A hazaszeretet, mint politikai termék

Egy emlékhely avatás margójára

Ünnepség zajlott ma az egri várban. Úgy, ahogy egy ünnepség zajlani szokott. Volt magas rangú meghívott, voltak helyi pontentátok. Mondtak beszédet is annak rendje és módja szerint. Elmondták, hogy nemzeti emlékhely, meg hogy Gárdonyi, na meg az Egri Csillagok és persze Dobó és Európa védőbástyája. És fel is avatták, amit kellett.

egri_nemzeti_emlekhely576x356.jpg

Én pedig elmentem és meghallgattam őket. Mégiscsak nemzeti emlékhely, és hát ott van egy Komlósi neve azon a táblán, aki vagy ősöm, vagy sem. Mindenesetre, „Komlósi Antal, a szeptember 29-i rohamnál egy török zászlóvivőt akkor vágott le, amikor a zászlót kitűzte; a töröknek a zászlaja a török jobb karjával együtt lehullott a vár sáncába; Dobó 2 Ft jutalmat adott neki”.

Hallgattam hát ...

Tovább Szólj hozzá

habis lászló egri vár nyitrai zsolt nemzeti emlékhely komlósi csaba

2015. okt 12.

Áruló szabadkereskedelem

írta: szénhidra
Áruló szabadkereskedelem

 

Még mindig nagyon kevés szó esik a hazai közbeszédben azokról a nemzetközi szerződésekről (TTIP, CETA, TiSA), amelyek –amennyiben aláírásra kerülnek- alapvető hatást gyakorolnak majd mindennapjainkra.

A mezőgazdaságban, az élelmiszertermelésben és forgalmazásban várható jelentős változások megváltoztatják majd az általunk elérhető termékek körét, átalakítva az a boltok kínálatát. A változás ahhoz lesz mérhető, amit a rendszerváltás ill. az EU-csatlakozás után megtapasztalhattunk, amikor a magyar élelmiszer feldolgozó kapacitás leépülésével és külföldi kézbe kerülésével eltűntek a polcokról a hagyományos magyar termékek és helyüket átvették a messziről érkezett, sokszor gyengébb minőségű áruk, ...

Tovább Szólj hozzá

wtf? lmp ttip ceta

2015. okt 09.

Az EKF rektora őszintén elmondta véleményét az Eszterházy Petícióról

írta: kebes
Az EKF rektora őszintén elmondta véleményét az Eszterházy Petícióról

Liptai Kálmán – Nyitrai Zsolt második menet

Rájár mostanában a rúd Nyitra Zsolt miniszteri biztos úrra…

A mai napon (okt. 8.) sajtótájékoztatót tartott az Eszterházy Károly Főiskola, ahol Liptai Kálmán, az intézmény rektora beszámolt az Emberi Erőforrások Minisztériumában lezajlott egyeztetésekről, ahol arról tárgyaltak, hogy mik lesznek a következő lépések az EKF és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola egyesülésében, illetve a 2016. július 1-jei egyetemmé válásban. Majd Eszterházy püspöktől Hauser Zoltánig hosszasan méltatta elődei tevékenységét, akiknek áldozatos munkája nélkül nem érhetett volna célhoz ez a régi álom.

Ezek után némileg váratlanul kitért arra az aláírásgyűjtésre, amit Eszterházy Petíció címen a helyi Fidesz ill. Nyitrai Zsolt ...

Tovább Szólj hozzá

EKF Nyitrai Zsolt Liptai Kálmán

2015. okt 07.

Lázár hátba döfte Nyitrait

írta: szénhidra
Lázár hátba döfte Nyitrait

Az országgyűlési képviselő figyelmét elkerülte a miniszter nyilatkozata amit a földprivatizációval kapcsolatban tett.

Ugyanis a hétfői forgalomlassító demonstrációnkra  reagált kedden a Fidesz megyei elnöke, dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő. Véleménye szerint földlopás helyett „új földosztásról” van szó:

"Egy nyilvános licit indul majd, amelyen kizárólag helyben lakó, földműves magyar állampolgárok jelentkezhetnek – fejtette ki Nyitrai Zsolt, aki értetlenül áll a vádaskodás előtt, mely szerint a kormány ismeretségi körében szeretné szétosztani a földeket. A további félreértések elkerülésért leszögezte: a több száz milliós bevételt az állam Magyarország fejlesztésére kell és szeretné fordítani."

...
Tovább Szólj hozzá

lázár jános rabló lmp nyitrai zsolt földügy

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu