2014. már 06.

Választási Program: Élhető vidék, szülőföld, munkahely

írta: szénhidra
Választási Program: Élhető vidék, szülőföld, munkahely

lmp_kép.jpgMit lehet tenni azért, hogy a szülőföld legyen az otthonunk és ne kelljen messzire vándorolni a munkakeresőknek? Mitől lesz nagyobb a foglalkoztatás és mitől lesz több helyben maradó bevétel, adó? Az LMP helyi jelöltje programjának újabb fejezete olvasható alább.

A parlagon álló földterületeket földbankba lehet ajánlani, művelés alá kell vonni, mezőgazdászoknak, közösségi földhasználóknak állattenyésztésre és növénytermesztésre használatba kell adni. Ez az új földosztás egyik fajtája.

A helyi vállalkozások és kkv-k a helyi alapanyagok (pl. tej, szőlő-bor) helyben történő feldolgozása után egészséges helyi élelmiszereket juttathatnak a környék boltjaiba.

Az egri borvidék egykori fő feldolgozója, az Egervin elkótyavetyélése nagy hiba volt. Van alapja a szövetkezeti alapon működő szőlő- és bortermelésnek, amely ráadásul az alacsonyabb vagy éppen képzettséggel nem rendelkezőknek is munkát biztosítana. Az egri borászati kutatóintézetet vissza kell szerezni!

Ne vándoroljanak el fiataljaink, a frissen végzettek, hanem éppenséggel jöjjenek ide hozzánk! Informatikai tudás- és fejlesztőközpont létrehozásával létesüljön nálunk informatikai bázis olyan feladattal, hogy az ott dolgozók fejlesszék ki a nyílt forráskódú közigazgatásban használható szoftvereket.

Az infrastrukturális alapokat megteremtve fontosnak tartom, hogy összehangoltabb, kidolgozottabb együttműködést kialakítva a város és környéke építsen az Eszterházy Károly Főiskolára, az ott található tudásbázisra, elért eredményekre és a főiskola képzéseire.

Fektessünk az energiahatékonyságba! Lakásfelújítási, fűtéskorszerűsítési programmal és az ahhoz kapcsolódó feladatokkal több ezer munkahely teremthető, és a rezsicsökkentés is fenntarthatóvá válik. A megújuló energiák (pl. napkollektoros rendszerek) terjesztése mellett olyan vállalkozásokat kell támogatni, amelyek ilyen rendszerek gyártásával foglalkoznak.

A családi, kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások támogatása megadja a lehetőséget a vidék számára, hogy talpra álljon.

 

Az LMP választási programja ide kattintva érhető el.

Csarnó Ákos választókerületi programja pedig ide kattintva érhető el.

 

Szólj hozzá

eger lmp csarnó ákos