2013. aug 12.

Ahogy tudom, kerülöm a telekomadót

írta: szénhidra
Ahogy tudom, kerülöm a telekomadót

whatsapp-skype-viber.jpgTudjuk, hogy a nagy multiadóztatásból a telekom cégek sem maradhattak ki. Azok a cégek, amik biztosítják, hogy mobiltelefonálhassunk. Az utóbbi időkben Magyarországon kb. 5 millió készülék volt használatban (ez a fél ország átlagban), és hát megy a bolt. Ezért kellett megadóztatni őket… is.

Azonban a kapitalista multi olyan, hogy ragaszkodik az ő profitjához, és noha megkövetelte a kormány, hogy még csak ne is gondoljanak arra, hogy átterheljék a lakosságra a szolgáltatók a terheket, azok fenemód mégiscsak átterhelték. Így aztán sokmillió társammal együtt magam is fizethetem a telekomadót.

Illetve nem annyit, sőt!

Ha van netkapcsolata az embernek, akkor egy lépéssel előrébb is vagyunk.  Az országban az internet elterjedése – ha lassan is – de bővül, úgyhogy egyre csak biztatni tudok mindenkit, hogy keressen alternatív netalapú telefonálási megoldásokat: skype, viber, whatsapp.

A skype egyaránt használható asztali gépeken és okostelefonokon, a viber is kijött asztali gép verzióval, de azt inkább a haladó szintnek ajánlom. A whatsapp egyelőre ismeretlen számomra, de az se lehet rossz.

Mivel a net előfizetéses (vagy használatalapú, viszont ezek a programok alig „fogyasztanak”), unalomig lehet beszélni, videózni egymással. Ezzel meg is oldódott a nagy dilemma.

Az, hogy nem kell fizetni így, már megérte ;)

Szólj hozzá

telekomadó