2013. ápr 30.

A színészi játék pocsék, de legalább hangos

írta: szénhidra
A színészi játék pocsék, de legalább hangos

Az ember csak ül a net (tv, újság, rádió, tökmindegy) előtt és csodálkozik, hogy mi folyik itt előtte. Illetve vérmérséklettől függően nem csodálkozik, hanem így anyák napja előtt is anyázik egy kiadósat. Ami ma ebben az országban látható, az a kampány része már, és előrevetíti nem csak az előttünk álló egy-másfél év történéseit, hanem arra is rávilágít, hogy mi vár ránk azután. Ez nem hagyja nyugodni az embereket.

A Fidesz és csatolt részeinek kormányzásáról az elmúlt három évben megtudtunk sokmindent, a NER is szépen működik, néha saját haver kap ezt-azt, néha elcsattan egy komondor, aki pedig akár csak egy kérdést is fel  mer tenni, hogy ugyan már kérem, az némi retorziónak teszi ki magát. A Fidesz nem szereti ha kutakodnak az állam és szerveinek ügyei között. Pénzügyei között. Izé… ma már persze az állam a Fidesz vagy fordítva, de mindegy is: a Fidesz nem szereti, ha saját zsebében turkálnak mások. Mondhatnánk azt is, hogy „Ne lopj! A Kormány nem tűri a konkurenciát.” És még hangosan is nevethetnénk a találó mondaton, ha nem lenne valóban találó.

Szóval itt ez a jóféle kis trafik-ügy, ami rögtön két ügy. Két igazi klasszikus. Az egyik ügy ugye a trafikos, dohánytermék árusítás koncessziójának egymás közti (de legalábbis statisztikai hibahatáron jóval belüli) lezsírozása. Ez egy-két embernek és szervezetnek azért feltűnt, páran rá is kérdeztek és feljelentéseket fogalmaztak meg, mire jött a Fidesz második, igazi bátor tette. A kérdezők nem kérdezhetnek csak úgy, amennyiben a szükségesnél jóval nagyobb energiákat követel a kérés teljesítése, úgy a megkeresett szerv vezetője megtagadhatja a válaszadást.

Csak hogy tisztán lássunk: egy olyan szerv vezetője, akit a Fideszes többségű parlament nevezett ki. Ahol a kétharmad tanyázik. Ami pedig Orbán füttyére nyom gombot.

stage.jpg

De nem kell két lépést tennünk, hogy belefussunk a másik díszes társaságba. Az Mszp egyre ügyesebben merül el a Portik-Laborc ügyben. Ez az ügy nemzetbiztonsági és egyben hitelességi kérdés is. Az alvilággal kapcsolatokat ápoló kinevezettek hozták-vitték a híreket az Mszp képviselőinek. Akikről nem tudjuk kicsodák. Persze ne szaladjunk előre, a vizsgálatok majd kimutatják, hogy ki, mit tett, bár a szocialistáknál nem hallani arról, hogy gőzerővel keresik az érintetteket. Meg persze vakarnák le magukról a sarat, de nem megy.

És hozzájuk csapódik az Együtt 2014 Bajnaival és társaival. Természetesen a megújulás jegyében. Közös jelöltállítás, összeborulás, és hajrá! Szegény PM-es csatlakozók meg máig nem nyilatkoztak egy hivatalosat, hogy akkor ez hogy is lenne? Bajnai neve elég baljóslatúnak tűnik sokak szemében, ezt szerintem senki nem kérdőjelezi meg. Nyilván sokak szemében pedig egy megmentő, hagyjuk, hogy az emberek maguk döntsék el mit is gondolnak Bajnairól.

Gyurcsányról most nem ejtenék szót. A Jobbik rúdtáncos (illetve szabadon választott, szexiparban járatos) embereiről sem.

Ami igazán érdekes az az, hogy egy színjátékot láthatunk.  Szereplők a Fidesz és csatlósai, az Mszp, Bajnai és csatolmányai, a dramaturgia halálegyszerű, a színészi játék pocsék, de legalább hangos. Az egész színjáték csak arról szól, hogy eltüntetni, eltakarni a saját szarunkat, elirányítani a figyelmet róla, és a másikra terelni. De arról, hogy program alapú egyeztetés lenne nincs szó. Valódi célok lennének az „orbántakaroggy” vagy  az „elmútnyócév”, „gyurcsányahibás”? Tényleg ezek csak ennyit tudnak? Ocsmányságot ocsmányságra lapátolni, magyarázkodni, malteros lapáttal egymásra kenegetni a szart? És hogy tökéletesen el is vannak így egymással?

Ezt látjuk 23 év óta.

És kedves választópolgár, Ön meg el is hiszi, hogy csak e két oldal között választhat? Mindent felülír Önnél is a háborús logika? Vagy tele van a töke minden politikussal, pontosan azért, mert csak ezt látja? Mert van más lehetősége is!

Szólj hozzá

lmp