2013. ápr 25.

Szórakozás, fiatalok, Eger

írta: szénhidra
Szórakozás, fiatalok, Eger

zarvavagyunk.jpgA mai Közgyűlés is a rendőrség képviselőjének feltett kérdésekkel kezdődött. És ezzel bele is csaptunk a lecsóba rendesen. A téma a szórakozás és a fiatalok voltak.

Csákvári tanácsnok jelezte, hogy az Almagyar utcában hangos zene szól egy szórakozóhelyről, főleg pénteken és szombaton, ezzel a lakók nyugalmát zavarják. Rendőri intézkedés után is, úgyhogy több ellenőrzésre van szükség. Az nem lehet, hogy akár csak egy szórakozóhely is megzavarhassa az éjszaka nyugalmát, ezért korlátozás kell szerinte.

Csathó tanácsnok úr arról számolt be, szintén a rendőrség képviselőjének, hogy a Vitkovics utca aljában a fiatalok az utcán italoznak, hangoskodnak. Ez sem tűrhető, intézkedésre kérte a rendőrséget.

A helyzetismertetéseik jogosak, magam is tapasztaltam a felvetéseiket.

A módszer, vagyis a rendőrség intézkedése azonban zsákutca.

Rendőrséghez szaladni, karhatalommal intézkedtetni… ismerős habitus. Ez ugyan azonnali megoldásnak éppenséggel elmegy, viszont hosszú távú eredmények nélkül semmire sem vezet. Nem lehetne inkább azon elgondolkodni, hogy a város és a környék fiataljainak végre egy színvonalas, elfogadható, önkorlátozó és önellenőrző kulturális központot hozna létre az önkormányzat? Hát nem világos, hogy erre igény van?

Ha ezen az úton járnánk, máris több eredményt érnénk el: egyrészt felnőttként kezelnénk a fiatalokat mert megmutathatnák, hogy tényleg felnőttek (lesznek), önmagukat kontrollálnák és az önkormányzat is megszabadulna egy égető problémától. Igaz ez egy nehéz ügy, de alapos munkával megoldható, hisz az alapok,  kezdeményezések (pl. ez itt) léteznek!

Aztán talán még az is előfordulna, hogy jófejnek tűnne az önkormányzat.

Csarnó Ákos (tanácsnok, LMP)

Szólj hozzá

szórakozás eger kultura fiatalok lmp