2013. feb 14.

Az egrieknek kell a bolhapiac!

írta: szénhidra
Az egrieknek kell a bolhapiac!

A közvélemény-kutatás alapján 96%-os a támogatás.

Eddig a fenntarthatósági, ökológiai, gazdasági, szociális és közösségi elveknek teljesen megfelelő elképzelést – egy szabályozottan és jól működő bolhapiac ötletét - elutasította az önkormányzat, azonban most már nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy komoly igény van a bolhapiacokra. Nem lehet félre nézni ebben az ügyben.

Eger város önkormányzata a tavalyi év végén egy közvélemény-kutatást tartott a bolhapiacok kérdéskörében. Már ez önmagában egy előrelépésnek számít. A kutatás eredménye új lendületet adhat az ügy megvalósításának, ugyanis kiderült, hogy a papíron és elektronikus úton egyaránt leadható kérdőívek válaszolói 96%-a támogatják a bolhapiacok létesítését Egerben! Ez egyértelmű jelzés.

96%.

A kérdőív megválaszolói nagyrészt a Belváros illetve a Felsőváros egy egyelőre meg nem határozott pontjára gondoltak, ahol meg lehetne valósítani a bolhapiacot, és a túlnyomó többséget sem zavarná egy ilyen piac „szomszédsága”. Bebizonyosodott, hogy a válaszolók többsége igenis igényel egy egri bolhapiacot.

Most az eredmények értékelése után következhet a megvalósítás. Mi folyamatosan és következetesen érveltünk a bolhapiacok mellett, és igazolva látjuk, hogy ez a kérdés az egriek széles tömegeit érdekli, ennek megfelelően továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy az ötlet végül megvalósítható legyen!

bolhapiac_kk.jpg

bolhapiac_kk2.jpg

A kutatás teljes anyaga itt nézegethető:

Szólj hozzá

bolhapiac lmp